Met alle gekte en geruchten rondom de release van de Samsung Galaxy S5 zou je haast vergeten dat de Galaxy Note 3 al een paar maanden in de winkels ligt en, als we Samsung moeten geloven, het uitstekend doet op de smartphone markt. Volgens Samsung is het nieuwe toestel in nog geen twee maanden tijd al ruim 10 miljoen keer verkocht over de hele wereld.

Menig smartphone fanaat heeft er zo zijn of haar twijfels over. De befaamde ‘phablet’ van Samsung (half smartphone, half tablet) verscheen voor het eerst in 2011 op de markt en werd met gemengde reacties ontvangen. Net op het moment dat tablets werden geaccepteerd als gadget besloot Samsung om een hybride toestel op de markt te brengen voor gebruikers die net wat meer ruimte nodig hadden voor werk op hun mobiele toestel, maar niet per se een (bijna) laptop formaat tablet mee willen schouwen. Het resultaat was de eerste generatie Galaxy Note. na ruim 9 maanden bereikte het toestel de magische mijlpaal van 10 miljoen verkochte toestellen wereldwijd.

De opvolger – de Galaxy Note 2 – was meteen al een stuk populairder en wist in drie maanden al 5 miljoen keer over de toonbank te gaan. Het nieuwste lid in de Note familie laat maar weer eens zien dat Samsung destijds haar tijd een jaartje of twee vooruit was, want de Note 3 is vanaf het moment van release ongekend populair bij vooral de werkende middenklasse.

De Infographic hieronder laat zien welke Samsung toestellen in de loop der tijd allemaal de magische mijlpaal van 10 miljoen wisten te bereiken.

History-of-mobile-phones_10Million-Sellor-Club2