Om een heel lang verhaal kort te maken, we weten op dit moment nog niks zeker wat betreft de Samsung Galaxy S6. Het toestel wordt hoogstwaarschijnlijk pas over een paar maanden onthuld (begin 2015?) en tot die tijd zullen we het dus moeten doen met wat we momenteel aan geruchten hebben weten te bemachtigen. Hieronder lichten we kort de meest spraakmakende geruchten en nieuwtjes uit over de Samsung Galaxy S6.

Eindelijk aluminium?

Een grote groep Samsung fans had gehoopt dat de Galaxy S5 het toestel zou zijn waarmee Samsung een entree zou maken in de wereld van de metalen behuizingen. Het mocht echter niet zo zijn en tot op heden staan de Koreanen bekend om het maken van ‘high-end plastic’  toestellen. Vooral het woordje ‘plastic’ doet nog veel mensen afhaken. Hoogtijd voor een verandering dus?

Waterdicht

galaxy-s4-active-29

Met de release van de S4 en S5 Active en de nieuwe Sony Xperia toestellen zou je bijna gaan denken dat een water- en stof-afstotend toestel niet meer dan normaal is. De kans is dus groot dat de normale versie van de S6 bij voorbaat al water- en stof-afstotend zal zijn. De vraag rest dan nog, wat blijft er dan over voor een eventuele S6 Active?

Gebogen beeldscherm

samsung-galaxy-note-edge-photo-story-blade-1

De Galaxy Note Edge heeft ondertussen duidelijk gemaakt dat een gebogen beeldscherm veel meer is dan alleen maar een leuke gimmick. In een korte tijd is de gebogen Edge bijna uitgegroeid tot een ware Samsung trademark. Het zou dan ook niet meer dan logisch zijn dat de S6 een of zelfs twee gebogen Edges heeft. Geruchten gaan al de ronde dat er bij de release twee varianten van de S6 beschikbaar zullen zijn, een ‘normale’ en eentje met de iconische gebogen randje die we bij de Note Edge al zagen.