Net als de rest van de gadget fanaten in Nederland kunnen ook wij niet wachten op de onthulling van Samsung’s volgende vlaggenschip. Helaas zal dat nog wel even duren en moeten we het tot die tijd doen met een aantal zeer concrete geruchten die langzaam maar zeker binnen druppelen vanuit het internet.

ISOCELL technologie

isocell

Zo weet Sammyhub te melden dat de Koreanen een nieuwe ISOCELL pixel technology hebben ontwikkeld. De ISOCELL technologie – die naar verluidt speciaal voor Samsung smartphones is ontwikkeld – zou betere prestaties moeten leveren bij het maken van foto’s in het donker of bij weinig licht. Door een duidelijkere scheiding te maken tussen onderlinge pixels op de sensor zou het mogelijk worden om ruis op donkere foto’s beter weg te werken, zelfs bij hoge ISO waardes die vaak worden gebruikt in het donker.

Het is dan ook niet meer dan logisch om te denken dat de nieuwe camera technologie meteen zal worden toegepast in de Samsung Galaxy S5 die naar verluid in het eerste kwartiel van volgend jaar op de markt moet verschijnen.

Eindelijk aluminium?

Daarnaast duiken er ook steeds meer geruchten op over een mogelijke samenwerking tussen Samsung en Catcher Technology, het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het fabriceren van de metalen behuizing van onder andere de HTC One, het laatste vlaggenschip van HTC.

Al jaren zitten Samsung fans over de hele wereld te wachten op een ‘premium feel‘ toestel (a la iPhone) wat niet gemaakt is van goedkoop plastic maar van hoogwaardigere materialen.Het gerucht komt van de Taiwanese krant Taipei Times maar ook zij melden nog duidelijk dat het alles behalve zeker is dat de Galaxy S5 een metalen behuizing zal krijgen. Het enige wat we op dit moment weten is dat beide partijen aan de onderhandelingstafel zitten.

 

Tags: , , ,