Briljante camera voor de Galaxy Nexus

5 Megapixel, dat klinkt wellicht niet om bijzonder van onder de indruk te raken. Zeker niet wanneer Samsung telkens spreekt over de Galaxy Nexus als ‘de Android telefoon die alle andere achter zich laat’. Maar laat uzelf niet afschrikken door ‘slechts’ 5 megapixel. Het is immers een full-HD 1080p exemplaar. Het filmpje dat de briljante opnamekwaliteit bewijst laat namelijk weinig over van het vooroordeel dat 5 megapixel aan de magere kan zou zijn voor de Samsung Galaxy Nexus.

In het onderstaande filmpje ziet u een strand gefilmd met de Galaxy Nexus. De beelden zijn niet alleen kraakhelder maar ook rijk diepe kleuren en de beelden lopen heerlijk vloeiend. Zet de instelling van YouTube op HD en laat uzelf verbazen over de kwaliteit van de Galaxy Nexus en zijn 5 megapixel camera.

Na behoorlijk wat geruchten is het eindelijk zover. De Samsung Galaxy Nexus, het derde Google toestel uit de Nexus reeks, is vandaag aangekondigd. De Samsung Galaxy Nexus laat duidelijk zien dat Google een groot vertrouwen uitspreekt over de kwaliteit van Samsung smartphones. Immers is het de eerste keer dat Google de naam Samsung Galaxy in hun toestelnaam opneemt.

De Galaxy Nexus wordt een echt powerhouse met vergelijkbare hardware ten opzichte van de Samsung Galaxy S2. Een krachtige 1,2 GHz processor, een 4,65 inch HD Super AMOLED scherm en het allernieuwste Android 4.0 Icecream Sandwich zijn slechts enkele voorbeelden van de gloednieuwe techniek die in deze super smartphone zit. De uitgebreide review volgt snel.