Als we de Indiase importwebsite Zauba mogen geloven is er sinds kort een toestel onder modelnummer SM-N910 opgedoken met een 5.7 inch display en een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels, ofwel een QHD resolutie.

Geen paniek, het is maar een concept model!

Geen paniek, het is maar een concept model!

Samsung heeft al een paar hints gegeven over een mogelijke upgrade van een Full HD displays (Galaxy Note 3) naar een QHD displays ergens aan het begin van 2015 voor de volgende generatie Note toestellen. Het lijkt er nu echter op dat we het QHD beeldscherm al dit jaar mogen ontvangen op de Galaxy Note 4. Op de eigen website laat een zogenaamde user agent profile al zien er wordt gesproken over een resolutie van 2560 x 1440 pixels in dezelfde regel waar de Galaxy Note 4 wordt genoemd.

5.7 inch is beste inch?

Het lijkt er dus op dat Samsung heeft besloten om de volgende generatie Note (de Note 4) niet groter te maken dan het huidige vlaggenschip, maar wel een hogere pixeldichtheid te geven. Als je het ons vraagt is dit dan ook een verstandige keuze. Een nog grotere Note zou betekenen dat we richting de 6 tot 7-inch gaan en zoals we allemaal weten zijn er momenteel al meer dan genoeg volwaardige tablets van dat formaat.

Wanneer de Note 4 precies op de markt komt en met welke verdere specificaties is nog niet bekend.

 

 

Tags: