Samsung Galaxy Note

Met de Samsung Galaxy reeks is de Koreaanse fabrikant een grootmacht geworden op de smartphonemarkt. De consument kiest massaal voor de kwaliteiten van Android en de uitstekende hardware van Samsung. De Samsung Galaxy Note is de nieuwste toevoeging. Niet alleen het formaat van de Galaxy Note is groot, ook zijn ambities liegen er niet om.

Smartphone of tablet?

Met een afmeting van 5,3” behoort de Samsung Galaxy Note tot een van de grootste smartphones op de markt. Hiermee is de Galaxy Note een volle inch groter dan de Galaxy S2. De afmetingen maken deze Galaxy Note extreem geschikt voor het afspelen van multimedia en het surfen op internet. Ook games en apps komen bijzonder goed tot hun recht op het uitmuntende scherm.

Natuurlijk is de Galaxy Note niet de meest compacte smartphone op de markt. Toch is het Samsung gelukt om de Note niet extreem veel groter te maken dan de S2 of S Plus. Dit mede door slim gebruik te maken van de omranding van het scherm. Ook is het toestel erg dun zodat de mobiliteit minimaal geweld wordt aangedaan. Wij vinden het dan ook overdreven om de Samsung Galaxy Note te omschrijven als een kleine tablet. Hij voelt aan als een smartphone in gebruik en omgang.

Waarom een Galaxy Note?

De afmeting van het scherm lijkt de grootste reden om een Samsung Galaxy Note te kopen. Maar daarmee zouden we de overige upgrades tekort doen. Er is namelijk veel meer dat de Galaxy Note onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.
De 1,4 Ghz dual-core processor maakt de Note tot een van de snelste smartphones op de markt. Bovendien wordt de Note ondersteund door een aparte grafische processor en 1GB werkgeheugen. Niet voor niets is de Galaxy Note al klaar voor de nieuwste Android versie.

Ook het scherm is een bijzonder exemplaar. Natuurlijk in afmeting, maar ook in techniek. De Samsung Galaxy Note beschikt namelijk over een SuperAMOLED HD scherm met een resolutie van 800 x 1280 pixels.

Een van de unieke features van de Samsung Note is de S-Pen. Hiermee maakt u dmv een bijgeleverd pennetje eenvoudig notities op het scherm. Ziet u bijvoorbeeld een leuk plaatje op internet en u wilt dit bewerken en/of doorsturen? Geen probleem met de S-Pen. U tekent, sleept en manipuleert alles wat op het scherm staat. De onderstaande video laat zien hoe eenvoudig en veelzijdig de S-Pen is.

Naast deze unieke eigenschappen van de Samsung Note profiteert deze smartphone natuurlijk ook van alle overige voordelen van een Android smartphone. Wat te denken van de duizenden (gratis) apps, optimale social media integratie en hoge connectiviteit in de vorm van Wifi, USB, A-GPS en NFC. De Note is daarmee de meest complete smartphone op de markt.

Mulitmedia op de Galaxy Note

Zoals gezegd is het 5,3” grote scherm perfect voor het afspelen van multimedia en het surfen op internet. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de Galaxy Note zo goed als alle formaten van audio en video ondersteund.

Bovendien kunt u zelf ook stevig aan de slag met foto en video aangezien de Samsung Galaxy Note over een uitstekende 8 megapixel HD-camera beschikt. U schiet werkelijk verbluffend goede plaatjes en video’s met de Note.

De media die u op uw Galaxy Note heeft staan kunt u ook zeer eenvoudig delen met anderen. Zo beschikt het toestel over DLNA om draadloos uw media weer te geven op elke TV-toestel die dit ondersteund. Daarnaast heeft de Note een TV-out waarmee u de gsm rechtstreeks verbindt met elke tv.

Specificaties Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note beschikt over een 5,3” SuperAMOLED HD touchscreen met een resolutie van 800 x 1280 pixels. Een 1,4 GHz dual-core ARM processor zorgt met 1GB werkgeheugen voor de soepele prestaties van Android 2.3. De Note is aan te sluiten op vele apparaten via microUSB, NFC, TV-Out, Bluetooth 3.0. De 8.0 megapixel camera neemt foto’s met een resolutie van 3264 x 2448 en neemt video op in 1080p full-HD. De camera wordt bovendien begeleidt door een LED-flitser zodat foto’s in het donker ook prima tot hun recht komen.

De Samsung Galaxy Note beschikt over 16GB opslagcapaciteit en is via microSD uit te breiden met 32GB extra ruimte. Genoeg ruimte voor muziek en video. De Samsung Note ondersteund audio in mp3/eAAC/AC3/FLAC en WAV. Videoformaten die ondersteund worden zijn Xvid/DivX/WMV/mp4/h.263 en H.264. Ook is er een document editor aanwezig waarmee u MS Office documenten kunt openen en bewerken.

De afmetingen zijn 147x83x10mm en de Note weegt 178 gram. Samsung heeft bovendien goed nagedacht en een zeer sterke 2500mAh accu gemonteerd zodat u optimaal kunt genieten, thuis en onderweg, van alles wat de Samsung Galaxy Note u te bieden heeft. Niet voor niets claimt Samsung: Smartphone en Tablet in één. Wij sluiten ons daar volledig bij aan.