We schrijven 1 maart en de presentatie van de Samsung Galaxy S4 staat voor de deur. Zo heeft Samsung onlangs laten weten dat ze haar nieuwste vlaggenschip in de ‘The Big Apple’ zal presenteren en wel op 14 maart! Het was natuurlijk redelijk vanzelfsprekend dat Samsung met een opvolger zou komen in haar succesvolle Galaxy reeks. Na het enorme succes van de Galaxy, de Galaxy S2 en de Galaxy S3 was het slechts een kwestie van tijd alvorens Samsung de nieuwste telg in de Galaxy reeks zou introduceren.

Presentatie

De aankondiging van Samsungs nieuwste paradepaardje zal dus plaatsvinden in New York. Er is een speciaal event, bekend onder de naam Unpacked, waarop de Next Galaxy wereldkundig word gemaakt. Daarnaast zal de presentatie live gestreamed worden op Times Square en is deze voor iedereen te volgen via Youtube.

Hardware

Niet is is tot de officiële aankondiging voor wat betreft de hardware nog zeker. Toch zijn er al diverse berichten op internet verschenen waardoor we toch al een goed beeld hebben van de S4. Zo zal het toestel naar alle waarschijnlijkheid gebruik van maken van een Qualcomm Snapdragon 600 processor waarvan elke kern goed is voor een kloksnelheid van 1.9GHz.

De camera zal hoogstwaarschijnlijk de beschikking hebben over maar liefst 13 Megapixels, iets wat we bij het vlaggenschip van HTC, de HTC One ook al hebben gezien.

Daarnaast zal het toestel voorzien worden van een Full HD 4,99 inch beeldscherm. Het is nog niet helemaal zeker of Samsung hierbij gebruik gaat maken van haar eigen Amoled technologie of dat ze toch moeten uitwijken naar LCD technologie. Hoe dan ook, het display van het toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant zal een resolutie hebben van 1920 x 1080 pixels!

Qua opslag zal de Galaxy S4 in 3 verschillende varianten op de markt gebracht worden, zo kan men respectievelijk kiezen voor 16, 32 of 64 GB aan opslag. Verder zal de S4 uitgerust worden met 2 GB aan intern werk geheugen.

In de winkel

Wanneer de Samsung Galaxy S4 precies in de winkels zal liggen is niet helemaal duidelijk. De verwachting is dat na de presentatie op 14 maart het slechts enkele weken zal duren alvorens het toestel verkrijgbaar is bij de telecomshops. Men gaat er vanuit dat de S4 begin April overal verkrijgbaar is. Nog even geduld dus!