De Samsung Galaxy Tab 10.1 is de overtreffende trap van de succesvolle Galaxy Tab P1000. De Tab 10.1 is, zoals de naam al verklapt, 10.1 inch groot en loopt op de nieuwe Android Tablet versie. Een bijzonder helder scherm en indrukwekkende specs zorgen ervoor dat veel mensen met spanning wachten op de Samsung Galaxy Tab 10.1. De komende tijd zullen wij alles uit de doeken doen over de Samsung Galaxy Tab 10.1 op deze pagina.

De Samsung Galaxy Tab 10.1: It’s time to Tab!

Na lang wachten komt de Samsung Galaxy Tab 10.1 eindelijk naar de Nederlandse (web) winkels. Het succes van de Samsung Galaxy reeks wordt hiermee wederom voortgezet. De Tab 10.1 is namelijk niet alleen groter dan de originele 7” Tab, maar ook sneller en veelzijdiger. Hieronder onze review van deze nieuwste tablet van Samsung.

<h3>Samsung Galaxy Tab 10.1, the next step</h3>

Samsung Galaxy Tab 10.1Tablets worden meer en meer een vast onderdeel van elke huiskamer. De vele functies die een tablet vervuld worden steeds meer gewaardeerd en ontwikkelaars zien steeds meer mogelijkheden om hun apps nog verder te verbeteren voor de consument. Met de Samsung Galaxy Tab 10.1 heeft zowel de consument als de ontwikkelaar een tablet die klaar is voor elke klus.

Met zijn zeer snelle 1 GHz dual-core processor, ondersteund door 1 GB RAM en een verbeterde grafische chipset, werkt de Tab 10.1 niet alleen vloeiend en snel, maar vooral ook stabiel. Mede verantwoordelijke hiervoor is het nieuwste Android 3.0 Honeycomb besturingssysteem. Deze versie van Android, die standaard op de Galaxy Tab 10.1 staat, is speciaal voor tablets ontwikkeld. Daarmee zien apps er nog beter uit op het 10.1 inch grote scherm. Ook kunnen er apps speciaal voor het grote tabletscherm geschreven worden.

Naast deze snelle processor en het prachtige 10.1 inch PLS TFT scherm beschikt de Samsung Tab 10.1 ook over een 3.2 megapixel camera om foto’s en video’s in HD mee te maken. Handig voor alle leuke dingen die u wilt delen via social media zoals Twitter en Facebook. Bovendien heeft Samsung ook een camera gemonteerd op de voorkant van de Galaxy Tab 10.1. Hiermee is het mogelijk om te videobellen met vrienden en familie over de gehele wereld.

Wat kunt u met een Samsung Galaxy Tab 10.1

Zoals u wellicht weet vult een tablet het gat tussen een smartphone en de oude vertrouwde laptop. Het nadeel van de smartphone is dat hij wat klein is om lang comfortabel mee te internetten. Een laptop is niet klein maar start langzaam op, is relatief zwaar en niet echt comfortabel om lekker languit mee op de bank te liggen en te surfen. Daarom is er de Samsung Galaxy Tab 10.1. Deze is lekker groot zodat alles goed weergegeven wordt, net als op de laptop. Bovendien start hij razendsnel op, maakt hij bijna geen geluid en is hij lekker licht. Perfect dus om mee te surfen.

Samsung Galaxy Tab Android

Maar daar houdt het nog lang niet op. De Samsung Galaxy Tab heeft het Android Honeycomb besturingssysteem erop staan waardoor het gebruiken van apps zeer eenvoudig is. Met één enkele button opent u het laatste nieuws van Nu.nl, het weer voor die dag of bekijkt u de nieuwste aanbiedingen van Albert Heijn. De mogelijkheden van apps zijn schier oneindig. In de Android Market, de plaats waar u apps gratis of tegen een (kleine) vergoeding kunt downloaden, staan inmiddels niet minder dan 200.000 apps waarvan ook steeds meer specifiek voor tablets. Overigens zijn alle apps te gebruiken met de Galaxy Tab 10.1, dus ook degene die voor smartphones zijn ontwikkeld.

Samsung Galaxy Tab 10.1 voorkantNaast de apps heeft de Tab 10.1 van Samsung nog veel meer te bieden. Zo is er de functie om e-books te lezen. Met deze digitale variant van uw favoriete boek kunt u eenvoudig en comfortabel lezen, waar u ook bent. Bovendien kunt u vele duizenden boeken kwijt in het 16 GB grote geheugen. Dat maakt u gehele boekenkast lekker compact en extreem draagbaar.

Bent u niet zo’n lezer maar kijkt u liever films? Geen probleem voor de Samsung Tab 10.1. Het prachtige hoge-resolutie scherm geeft alle films perfect weer en maakt het kijken van films onderweg tot een waar genot. Ook het geluid is prima en met de aanwezige 3,5mm jack aansluiting kunt u eenvoudig een hoofdtelefoon aansluiten voor nóg betere klanken. Ook kunt u de TV-out functie benutten waarmee u de films die op uw Tab 10.1 staan eenvoudig via de TV kunt bekijken.Galaxy Tab 10.1

Zoals u ziet zijn de mogelijkheden enorm. U kunt bovendien ook al uw muziek afspelen met de Galaxy Tab 10.1 en hem zelfs als navigatiesysteem gebruiken met de A-GPS ontvanger die standaard in de 10.1 zit. Mobiel internet is overigens razendsnel met de 21 Mbps HSDPA ontvanger en WiFi-N mogelijkheden. De ondersteuning voor multimedia is daarnaast zeer breed zodat vele audio- en videobestanden moeiteloos worden afgespeeld. De documentviewer en editor maken het ook nog eens mogelijk om onderweg alle gangbare Officebestanden te raadplegen en aan te passen. Handig is daarbij de 7000mAh sterke accu waardoor u lang zult kunnen werken met de Tab. Kortom, de mogelijkheden lijken eindeloos.

De specificaties van de Samsung Galaxy Tab 10.1

De Samsung Galaxy Tab beschikt over een 1 Ghz ARM A9 dual-core processor die 1 GB RAM werkgeheugen tot zijn beschikking heeft. Afhankelijk van de versie van de Tab 10.1 beschikt de tablet over 16, 32 of 64 GB opslagcapaciteit. Het Android besturingsysteem van de 10.1 is Honeycomb, versie 3.0 dat speciaal voor tablets is ontwikkeld. Alles wordt daardoor prachtig weergegeven op de 10.1 inch grote TFT scherm dat wordt beschermd door een supersterk Gorilla Glass coating. Het scherm heeft een maximale resolutie van 800 x 1280 pixels. De Galaxy Tab weegt 565 gram en meet 257 x 175 x 9mm. De 3.2 Megapixel camera kan in 720p HD filmen en maakt foto’s met een maximale resolutie van 5048 x 1536. De front camera is een 2 megapixel exemplaar. De ondersteunde netwerken zijn 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100 wat betekent dat u de Tab 10.1 van Samsung in het grootste deel van de wereld kunt gebruiken. Bovendien kunt u dus ook bellen met de Galaxy Tab 10.1.Galaxy Tab 10.1 Android Honeycomb