tabsSamsung heeft vorige week drie verschillende Galaxy Tab 3-tablets gelanceerd. De tablets hebben een schermdiagonaal van 7, 8 of 10 inch en de adviesprijs van de nieuwe tablets is vastgesteld op respectievelijk 199,299 en 399 euro.

Qua uiterlijk wijkt Samsung met de nieuwe Galaxy Tabs af van de oude tablets. Het design van de tablets lijkt namelijk sprekend op het design van de smartphones in de Galaxy-reeks, met een fysieke knop en twee aanraakgevoelige knoppen onder het touchscreen. Een actie waarmee het bedrijf waarschijnlijk meer herkenning wil creëren bij de klant.

Verder valt op dat de tablets niet op de high-end markt zijn gericht. De modellen zijn uitgerust met hardware voor het middensegment en de resolutie van de displays op de tablets valt, zeker in vergelijking met de Galaxy S4, enigszins tegen. Daarnaast zijn ook de processoren waarmee de tablets zijn uitgerust enigszins verouderd.

Door de redelijke prijzen zouden de tablets toch populair kunnen worden bij de consument. Iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe Galaxy Tabs kan hier lezen wat wij van de Galaxy Tab 3 8.0 vonden tijdens een uitgebreide testsessie.