Voorlopig blijft het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 in Amerika, omdat rechter Lucy Koh weigert het verbod op te schorten ondanks de uitspraak van de jury.

Een jury bestaande uit negen Amerikaanse burgers bepaalde vorige maand dat Samsung een schadevergoeding moet betalen aan Apple voor een bedrag van ruim 1 miljard dollar, omdat ze diverse patenten van Apple geschonden hebben.

Eerder verbood Lucy Koh de Galaxy Tab al op basis van het uiterlijk, wat teveel zou lijken op de iPad. De jury was het daar niet mee eens en stelde dat het verbod niet meer nodig was. Toch wil de rechter het verbod voorlopig nog niet opheffen omdat er nog een hoger beroep loopt. Die zaak moet eerst afgewacht worden, aldus Koh. De rechter liet wel doorschemeren dat het verzoek van Samsung om van het verbod af te zien, gegrond is. Waarschijnlijk zal de Galaxy Tab 10.1 na het hoger beroep dus gewoon weer verkocht mogen worden. Zowel Samsung als Apple zijn tegen het eerdere vonnis in beroep gegaan. Samsung is het niet eens met de uitspraak en Apple wil een hogere schadevergoeding.

Bron: All Things Digital.

 

Tags: , , , ,