De Galaxy A21s is nu aan de beurt om de upgrade naar Android 12 te krijgen. Het is nu mogelijk om deze update te doen voor jouw Samsung telefoon. Naast een upgrade naar het nieuwste besturingssysteem van Google bevat de update een aanvullende beveiligingspatch en One UI Core versie 4.1.

Galaxy A12s naar Android 12

Nu alle ‘dure’ toestellen van de Zuid-Koreanen inmiddels zijn ge-update naar Android 12 is het tijd om de laatste ‘goedkopere’ modellen te upgraden. Vorige week schreven wij al even over de upgrade naar Android 12 voor de Galaxy A12. Tijdens het schrijven van dit artikel is het mogelijk om de Samsung Galaxy A21s een upgrade te geven naar Android 12.

Totaal is de update maar liefst 1,7GB en staat direct klaar voor de Samsung smartphones. Firmwareversie A217FXXU8DVF6 heeft naast Android 12 (Nieuwste besturingssysteem van Google) ook verbeteringen voor de One UI Core 4.1 en de security patch van juni 2022. Nu jouw Galaxy A21s ook gaat draaien op Android 12 kun je gebruik maken van de nieuwste features zoals:

  • Kleurenpalet
  • Verbeterde Game Optimizing Services
  • Vernieuwde RAM Plus

Benieuwd wat nog meer in deze update zit? Lees dan de ‘changelog’ van Samsung om de exacte wijzigingen te lezen. Deze kun je direct lezen zodra je de melding krijgt op je Galaxy A21s als de update klaarstaat. Het kan na het installeren van deze ‘forse’ update nog wel even duren voordat alle functionaliteiten te gebruiken zijn. Het toestel moet na deze upgrade naar Android 12 nog wel veel optimaliseren, dit kan effect hebben op jouw batterij. Zodra alles is gedaan en verwerkt zal het energieverbruik weer helemaal nog zijn als voorheen.

Installatie Android 12 update

Android 12 is per direct te installeren op alle Nederlandse en Belgische toestellen. Zowel de ‘unbranded‘ als ‘branded‘ Samsung Galaxy A21s telefoons. Net als bij iedere patch of upgrade krijg je vanzelf een melding dat er iets klaar staat om te installeren. Nog geen melding gezien? Ga dan naar  instellingen, Software-update en vervolgens op Downloaden en installeren om handmatig de upgrade naar Android 12 te starten.