Nu Samsung de update naar Android 12 en One UI 4 aan het uitrollen is naar verschillende Samsung Galaxy telefoons is het tijd om naar de nieuwe features te gaan kijken. Wij hebben alvast de beste en nieuwste Android 12 functionaliteiten voor je op een rijtje gezet. Wanneer jij de update naar de nieuwste besturingssysteem van Google gaat updaten weet je precies wat je kunt verwachten.

5 nieuwe features Android 12

Ieder jaar krijgen consumenten die gebruik maken van een Samsung smartphone te maken met de nieuwe, vaak grote Android update. De redactie van SamsungGalaxy.nl vondt het daarom wel tijd om te gaan kijken naar de nieuwe features binnen de update. De lijst is enorm maar veel nieuwe functionaliteiten zullen het dagelijks gebruik van je telefoon niet beïnvloeden. Daarom heeft de redactie de belangrijkste nieuwe features binnen Android 12 voor je op een rijtje gezet.

Kleurenpalet

De nieuwe kleurenpalet van Samsung is natuurlijk de meest belangrijke vernieuwing binnen de Android 12 en One UI 4 upgrade. Het betreft niet een stand-alone feature maar een functionaliteit die je gaat tegenkomen wanneer je bijvoorbeeld je achtergrondafbeelding gaat instellen/wijzigen. Zodra je dit hebt gedaan zie je in het nieuwe menu kleurenpalet staan. Hiermee kan je kleuren kiezen die gebruikt worden in de rest van de interface.

Dimmen

Wie kent het niet? S’avonds of in het donker je telefoon gebruiken kan soms erg irritant zijn. Het beeldscherm kan namelijk enorm fel zijn. Je gaat dan de helderheidsniveau aanpassen maar toch kan het nog erg fel zijn. Met de nieuwe One UI 4 zijn voor deze gevallen de mogelijkheid om extra dimmen te gebruiken als nieuwe functie op je Samsung telefoon. Deze functie tempert de helderheid nog beter, hierdoor is het prettiger om met je telefoon te werken in het donker.

Nieuwe emoji stickers

De update naar Android 12 geeft je ook nieuwe emoji stickers op je smartphone! Je kunt namelijk je eigen emoji’s maken. Het betreft een zogenaamde editor waarmee je verschillende emoji’s kunt kiezen, combineren en animeren. Je maakt hiermee dus je eigen GIF die je vervolgens kunt gebruiken op je toetsenbord. Enorm leuk en uniek!

AOD bij nieuwe meldingen

Voorheen (Android 11 en One UI 3) had je drie mogelijkheden om het AOD te tonen. Dit waren Altijd Weergeven, Weergeven als gepland en Tik op 10 seconden weer te geven. Na de upgrade naar Android 12 en One UI 4 krijg je hier een nieuwe mogelijkheid bij. Weergeven voor nieuwe meldingen. In de praktijk betekent dit dat je bij bijvoorbeeld een gemiste oproep of nieuwe berichten je het AOD krijgt te zien. Zodra je deze melding hebt bekeken verdwijnt die weer. Dit zorgt ervoor dat je je accu blijft besparen. Ook is het direct makkelijk om te zien of er nieuwe meldingen of berichten binnen zijn gekomen.

Uitgebreide Samsung apps informatie

Tot slot is de laatste feature ook belangrijk om te melden, aldus de redactie. Bij nieuwe software-updates wordt nu meer informatie getoond over welke delen precies worden bijgewerkt met de desbetreffende update. Waar je voorheen alleen een melding te zien kreeg met dat de beveiliging van je apparaat is verbeterd krijg je nu daadwerkelijk te zien welke apps zijn aangepast.