Fabrikant Samsung heeft een op bestelling gemaakte versie van de Z Flip 3 5G aangekondigd. Deze zogenaamde ‘Bespoke-editie’ van de telefoon heeft maar liefst 49 varianten met allerlij kleuren voor zowel de boven- als onderkant en het complete frame.

Deze Z Flip 3 Bespoke Editie is de eerste Samsung smartphone die de Koreaanse fabrikant pas gaat produceren na een bestelling. Dit gaat volledig automatisch zegt Samsung. Zodra er een bestelling binnen komt voor de Z Flip 3 zal het systeem de juiste hoeveelheid van de band laten rollen. Normaal gesproken maakt Samsung de smartphones in grote aantallen en levert deze vervolgens aan retailers en providers in Nederland.

Consumenten kunnen kiezen uit kleuren voor de bovenkant van de achterplaat en het onderste gedeelte van de achterkant. Het frame is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart. Al deze kleuren zijn in zijn geheel te combineren. De variant heeft echter wel een meerprijs van ongeveer 50 euro. Het gaat hier om de 256GB-variant die 1099 euro kost en de Bespoke-edtie van de Z Flip 3 kost in totaal 1149 euro.

De Bespoke-editie komt woensdag uit in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Korea.

Samsung wilt deze speciale editie in meer landen uitbrengen. Het is nog niet bekend wanneer de variant uitkomt in Nederland en de rest van de Benelux. Zodra dit bekend gemaakt is zullen wij dit artikel updaten.