Zodra Andoid 12 beschikbaar is (begin 2022) zal er een eind komen aan de Gear VR ondersteuning op alle Samsung Galaxy S10 modellen. Dit hebben Oculus en Samsung onlangs bekend gemaakt. Het was de toekomst, virtual reality maar helaas komt hier dus een einde aan. Jaren boden Samsung smartphones ondersteuning aan verschillende Gear VR brillen. Samsng en Facebook hebben in 2019 de stekker eruit getrokken.

Sinds 2019

In augustus van 2019 verscheen onder andere de Galaxy Note 10 telefoon die niet meer compatible was met de VR headset. Eerder dat jaar kwam Samsung met de Galaxy S10 serie die wel gebruikt kon worden met de VR brillen. Tot op dit moment waren de Galaxy S10, S10e, en S10+ de enige Samsung telefoons die je nog met de Gear VR kunt gebruiken. Begin 2022 zal hier een einde aan komen door de upgrade naar het nieuwe Android 12 besturingssysteem.

Upgrade of niet?

Mensen die nog graag gebruik maken van de Gear VR staan dus voor een dilemma. Of ze zeggen vaarwel tegen de combinatie Gear VR en hun Samsung S10 of ze gaan hun telefoon niet upgraden naar Android 12. Wij van SamsungGalaxy.nl raden je niet aan om de update achterwegen te laten, je krijgt namelijk niet meer de laaste beveiligingsupdates van Samsung.

En verder?

Het is lastig te zeggen of in te schatten hoeveel gebruikers de Gear VR op dit moment nog heeft. Wij verwachten dat er in Nederland en Belgie niet enorm veel mensen zijn die gebruik maken van de Gear VR en hun S10 Galaxy telefoon.

Wanneer jij een die hard Gear VR fan bent zou je kunnen overwegen om een wat oudere Samsung telefoon te gaan aanschaffen. Onder andere de Galaxy S9 en de Note 9 krijgen niet de nieuwste Android 12 upgrade en blijven dus wel compatible met de Oculus software.