De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft in de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 4 een nieuwe OLED-scherm gebruikt. Het betreft het nieuwste type Eco² OLED Plus paneel dat veel zuiniger is dan de vorige OLED-generatie.

Eco² OLED Plus scherm is zuiger

Vorige week is de Galaxy Z Flip 4 gelanceerd en heeft een aantal aanpassingen ten opzichte van de Z Flip 3. De nieuwe Z Flip 4 heeft een ‘grotere batterij’ en dus meer accucapaciteit. Er zijn nog een aantal redenen waarom de accucapaciteit verbeterd is ten opzichte van het vorige model. Samsung heeft namelijk gebruik gemaakt van een nieuwe Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor wat 30% zuiniger is geworden aldus de fabrikant. In bijvoobeeld de Samsung Galaxy S22 wordt er gebruikt gemaakt van de 8 Gen 1 processor.

Op dit moment heeft Samsung nog niet echt meer informatie naar buiten gebracht waarom de accuduur van de Z Fold verbeterd is ten opzichte van het vorige model. Tijdens de lancering van de Samsung Galaxy Z Fold 4  publiceerde Samsung een YouTube video waar er wordt gesproken over het nieuwe Eco² OLED Plus paneel. In deze video kan je dus meer vinden over het nieuwe scherm tijdens de zogenaamde ‘Korea Display Exhibition 2022’.Minder energie

De OLED-scherm verbruikt 1368 mW energie, de eerste generatie Eco² OLED schermen verbruiken 1184 mW. Met ruim 884 mW verschil blijkt de Eco² OLED Plus scherm dus ruim 25% zuiniger. Tel deze besparing op samen met de processor die ook nog eens 30% minder energie verbruikt, heeft de Galaxy Z Fold 4 dus echt een prima accuduur. Zodra we de Galaxy Z Fold 4 langer in gebruik hebben en intensief dagelijks het toestel gebruiken kunnen wij uiteraard met een beter oordeel komen. Op dit moment is het allemaal erg positief!

Abonnement of refurbished?

De nieuwste telefoon van Samsung is verkrijgbaar bij iedere telecomprovider in Nederland. Wanneer je dit toestel van Samsung wilt bestellen moet je er vrij snel bij zijn. Nederland is een van de weinige landen op dit moment waar hij geleverd wordt. Uiteraard zijn wij ook enorme fan van refurbished toestellen omdat dit simpelweg beter is voor deze wereld.