Op dit moment rolt Samsung voor de smartphones Galaxy S10, S10+ en de S10e de november update uit. De november update is voor zowel Nederlandse als Belgische toestellen. Het betreft opnieuw een beveiligingsupdate en er zijn verder geen nieuwe functies toegevoegd. 

Samsung Galaxy S10 update 2021

Voor de toestellen Galaxy S21 en Galaxy S20 was de november update al eind oktober te downloaden. Nu is het dus de tijd om je smartphone te updaten met de november update voor de S10, S10+ en de S10e. Mensen die een S10 Lite telefoon hebben moeten nog even geduld hebben. Deze update zal iets later beschikbaar zijn voor jou.

Beveiligingspatch van november

De update van november is bijna 150MB groot en brengt de Galaxy S10 smartphones naar firmwareversie G97*XXSEFUJ2. Aan de ‘S’ valt te zien dat er verder geen nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Dit is de ‘S’ van security – het betreft dus uitsluitend een beveiligingspatch.

Galaxy S10 update van november bevat in totaal 25 verbeteringen voor het besturingssysteem (Android) en 13 verbeteringen door Samsung. Het was mogelijk om bijvoorbeeld zonder de nodigde permissie serienummers uit te lezen – deze worden nu vollledig weer gedicht via de patch.

Update downloaden

Het is mogelijk om de Galaxy S10 te updaten. Je kan de OTA downloaden op de unbranded Galaxy S10, S10+ en de S10e toestellen die in Nederland en Belgie zijn gekocht. De modellen die je direct bij Vodafone of T-Mobile hebt gekocht krijgen deze november update iets later.