De Samsung Galaxy A13 is één van de instapmodellen van de A-series van Samsung. Het kleinste model heeft een adviesprijs van 189 euro. Voor dit geld krijg je de 64 GB versie. Ga je voor de 128 GB versie? Dan betaal je ‘slechts’ 209 euro. Omdat dit een instapmodel is, levert deze telefoon geen topprestaties. Toch, heeft dit product een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het beschikt namelijk over een 5.000 mAh-accu, waardoor deze smartphone vrij makkelijk één dag meegaat. Maak je weinig gebruik van je telefoon? Dan kan dit model tot wel 3 dagen meegaan. De meeste modellen. Uit de A-series hebben een 5.000 mAh-accu.

galaxy-a13

Enkele voorbeelden zijn: de Samsung Galaxy A53, Samsung Galaxy A52s en de Samsung Galaxy A33. Toch, zijn er bijna geen modellen op de markt met deze accu voor deze prijs. Het 6,6 inch Full HD TTF-scherm zorgt ervoor dat het scherm er helder uitziet.  Dit model heeft een resolutie breedte van 1.080 en een resolutie hoogte van 2.408 pixels.

Met de pixels wordt ‘beeldpuntjes’ bedoeld. Hoe meer beeldpuntjes, hoe scherper het beeld, hoe fijner het kijken is. Deze Samsung telefoon beschikt over een pixel-dichtheid van 401 ppi. Ppi staat voor ‘pixels per inch’. Hoe hoger dit is, hoe meer details je ziet. Mt 404 ppi zie je op dit scherm redelijk veel details. De verversingssnelheid van 60 Hz is wel een nadeel. Dit betekent dat het beeld 60 keer per seconde ververst. Bij duurdere modellen ververst het beeld tot 120 keer per seconde.

Accu Samsung Galaxy A13

Deze telefoon beschikt over een 5.000 mAh-accu, waardoor dat batterij erg lang meegaat. Omdat dit scherm ‘maar’ 60 keer per seconde ververst wordt, kost dit de processor minder kracht. Om deze reden gaat de accu nog langer mee. Ondanks dat het scherm maar 60 keer per seconde ververst, kun je er nog steeds films en series op streamen. Dit komt door het Infinity-V display.

Dit Full HD beeldscherm zorgt alsnog voor een goede beeldkwaliteit. Het beeld zal alleen niet altijd vloeiend lopen, maar de details zijn goed te zien. Is de accu kapot? Dan kun je deze zelf vervangen. Dit gaat erg makkelijk door de plastic achterkant. De accu is online bij verschillende partijen te bestellen. Wanneer de batterij erg snel leeg gaat, kan het handig zijn om de accu te vervangen. Als dit model snel leeg gaat, ligt het zeker aan de accu. Normaalgesproken gaat de accu extreem lang mee.

Aanbieders van de Galaxy A13

Ontdek hieronder welke aanbieders de Samsung Galaxy A13 aanbieden in hun assortiment. De aangesloten partners hieronder bieden ‘nieuwe’ en ‘refurbished’ telefoons van Samsung aan.

[elementor-template id=”16937″]

Scherm Samsung Galaxy A13

De Samsung Galaxy A13 beschikt over een 6,6 inch Full HD TFT-scherm. Door de grote van 6,6 inch is de telefoon lastig mee te nemen. De grootte van scherm is direct één van de grootste nadelen. De schermkwaliteit van dit model is beter dan van andere modellen in deze prijsklasse. Als wij dit vergelijken met zijn voorganger, de Samsung Galaxy A12, zien wij veel verschillen in het scherm.

Zo heeft de A12 een 6,5 inch scherm, bij de A13 is dit 6,6 inch. De A12 heeft een IPS lcd-scherm, terwijl de A13 over een TFT-scherm beschikt. Ten opzichte van de A12, is de A13, een enorme verbetering.  Bijna het gehele scherm is aangepakt en verbeterd. Ook de resoluties in de breedte en in de hoogte zijn anders. De A12 heeft een resolutie van 1.560 pixels, in de hoogte, in de breedte heeft dit model 720 pixels. De helderheid van de A13 is een stuk beter. De Samsung Galaxy A13 heeft een resolutie in de lengte van 2.480 pixels, in de breedte heeft dit model 1.080. Wij kunnen hierdoor uitmaken dat de A13 een helder scherm heeft.

Camera’s Samsung Galaxy A13

Dit model beschikt over 4 verschillende camera’s. Deze zitten op de achterkant van dit toestel. Het model beschikt helaas niet over een camera-eiland, de 4 losse camera’s zien er minder mooi uit. Ook zijn deze minder goed in het design verwerkt. Wij vinden het zelfs ‘slordig’ ogen. Bij de A12 zijn de camera’s nog minder goed in het design verwerkt.  Wil je een telefoon met een goede camera? Dan kun je beter niet voor dit model kiezen, ondanks dat de primaire camera van goede kwaliteit is.

Het gaat hier om een 50 megapixel camera. Hiermee kun je overdag ‘prima’ foto’s maken. We kunnen beter niet beginnen over de andere drie camera’s. Hier maak je overdag geen scherpe foto’s mee, s ’nachts kun je het beter niet proberen. De groothoeklens beschikt over 5 megapixel. Deze lens is om zoveel mogelijk om de foto te zetten. Met een 5 megapixel camera, krijg je de foto niet scherp. De marcomera en de dieptesensor beschikken over 2 megapixel. Zeer waarschijnlijk zul je deze camera’s zelden of nooit gebruiken.

Voordelen Samsung Galaxy A13

  • Het is een betaalbare telefoon 
  • Met een accu van 5.000 mAh gaat de batterij makkelijk één dag mee
  • Het is mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 1.128 GB
  • Deze smartphone krijgt tot minimaal maart 2026 beveiligingsupdate
  • Bij deze smartphone is het mogelijk om een extra simkaart te plaatsen
  • Dit model is beschikbaar in 64 GB en 128 GB

Nadelen Samsung Galaxy A13

  • Dit model is niet geschikt voor 5G
  • In deze prijsklasse zijn er toestellen met betere camera’s
  • Door de kleine processor is dit apparaat niet geschikt voor zware apps
  • Een 6,6 inch scherm is lastig mee te nemen

Conclusie: is de Samsung Galaxy A13 de ideale telefoon voor mij?

Wanneer je je telefoon alleen gebruikt voor social media, is dit een prima toestel. De goede accu is het allergrootste voordeel. Wil je een telefoon met een betere camera? Dan kun je voor de Samsung Galaxy A52s kiezen.