Als je Samsung Galaxy smartphone inmiddels op Android 12 draait, dan moet je absoluut de nieuwe Colour Palette functie uitproberen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de kleuren van de One UI-interface aan te passen aan je eigen achtergrond. Nog niet eerder is de Samsung Galaxy zo aan te passen geweest aan je persoonlijke voorkeuren. Lees verder om meer te ervaren over de Kleurenpalet opties voor de Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy, alsmede de Galaxy Note 20, de Samsung Galaxy Z Flip 3 en Samsung Galaxy Z Fold 3.

Als je onze blogs over de nieuwe Android 12 van de afgelopen maanden hebt gevolgd, dan ben je vast op de hoogte van de vernieuwingen die dit met zich meebrengt voor jouw Samsung Galaxy smartphone. De functie, afkomstig van Android 12, werd door Samsung al Kleurenthema genoemd. In de definitieve versie van de One UI 4 gebruikersinterface heet het nu Kleurenpalet;

Kleurenpalet instellen

Er zijn 2 manieren om een kleurenpalet in te stellen. De eerste is op het moment dat je handmatig een nieuwe achtergrondafbeelding selecteert, kom je automatisch op het scherm waar je de kleuren kan kiezen je Samsung Galaxy smartphone zal gebruiken voor de interface. De software biedt vier verschillende varianten. Deze zijn gebaseerd op de kleuren van de achtergrondafbeelding die je zojuist hebt ingesteld. Natuurlijk kunt je ook het standaard kleurenschema’s gebruiken. Je kan nu ook het gekozen schema wijzigen zonder een nieuwe achtergrond te kiezen. Om dit te doen, ga naar Achtergrond en Stijl in de instellingen. Tik op Kleurenpalet en je kan het daar veranderen.

In het scherm Kleurpalet vind je ook de optie Palet toepassen op app-pictogrammen. Als je deze optie selecteert, wordt ook de kleur van de pictogrammen van je Samsung-apps aangepast.

Vervolgens heeft je Samsung Galaxy toestel met Android 12 nu ook de optie Donkere modus voor achtergronden. Deze modus maakt de afbeelding automatisch donkerder wanneer je de Samsung Galaxy instelt op de donkere modus.

De functie Kleurenpalet van Android 12 is nu beschikbaar op alle Samsung smartphones met Android 12. Hieronder vallen de de meeste modellen van Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S20 en Samsung Galaxy S10 modellen, de Samsung Galaxy Note 20 evenals de Samsung Galaxy Z Flip 3 en Samsung Galaxy Z Fold 3. De lijst met toestellen waarvoor de upgrade beschikbaar is, groeit momenteel bijna dagelijks.