Terwijl het nog wachten is op de Samsung Galaxy S22-series, heeft Samsung de Galaxy s21 FE onlangs onthuld. De nieuwste smartphone van Samsung; met de Galaxy S21 FE, oftewel Fan Edition biedt Samsung een high-end smartphone tegen een redelijke prijs. De Samsung Galaxy S21 FE wordt geleverd met moderne technologie en een compacte behuizing voor een relatief lage prijs en is nu al wereldwijd verkrijgbaar.

Ontwerp Gakaxy S21 FE

Het ontwerp van de Galaxy S21 FE met een matte achterkant is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: olijf, lavendel, wit en grafiet. De camerabult van de Samsung Galaxy S21 Fan Edition, die overloopt in het frame doet denken aan de ontwerpen van de Samsung Galaxy S21 en Samsung Galaxy S21+, en de afmetingen en het gewicht liggen precies tussen deze twee smartphones in. Dit betekent dat het met slechts 7,9 millimeter en 177 gram de Samsung Galaxy S21 FE een van de lichtste en dunste smartphones is die je kan krijgen. Ondanks het compacte en waterbestendige ontwerp heeft Samsung de Samsung Galaxy S21 FE voorzien van een 6,4 inch OLED-scherm met Full HD-resolutie, 120 Hz refresh rate. 

De Galaxy S21 FE is uitgerust met een zeer hoogwaardige Qualcomm processor, namelijk de Snapdragon 888, aangevuld met een optionele 6 GB Ram/128 GB opslag of 8GB ram/256 GB opslag. Je hebt daarbij de mogelijkheid dit uit te breiden met een micro SD-kaart. De batterijcapaciteit van 4500 mAh is vergelijkbaar met die van de Samsung Galaxy S21+ en ondersteund draadloos snel laden van twee kanten.

Camera Galaxy S21 FE

Het camerasysteem van de Galaxy S21 FE is ook high-end, hetgeen Samsung in haar persbericht expliciet vergelijkt met de Samsung Galaxy S21. Drie lenzen bestrijken een groot brandpunt bereik en zorgen voor een grote flexibiliteit bij het maken van foto’s. De ultra-groothoek maakt gebruik van een 12 megapixel sensor. De telefoto-zoom heeft 8 megapixels bij drievoudige vergroting. De selfiecamera (32 megapixels) is sterk verbeterd; Samsung claimt de beste selfie-ervaring van Samsung smartphones tot nu toe

De Samsung Galaxy S21 FE zal worden voorzien van de nieuwste Android 12 software en Samsungs eigen One UI 4 gebruikersinterface. Minstens zo belangrijk is echter de lange software-ondersteuning die Samsung beloofd voor bij de 3 volgende Android-versies voor de modellen uit de Samsung Galaxy S21 serie. Kortgezegd houdt dit in dat de Samsung Galaxy S21 FE nog tot ver in de toekomst compatible zal zijn met de nieuwe Android updates. Minimaal tot aan Android 15.

De Samsung Galaxy S21 FE is sinds 11 januari 2022 wereldwijd verkrijgbaar.