Natuurlijk is er al veel gezegd over de nieuwe Samsung Galaxy S23, maar in deze blog vertellen we je 5 punten die je ook moet weten over deze serie. Het is wel zo handig om alles te weten voordat je het toestel besteld. Wat we al wel kunnen vaststellen is dat de S23 behoord tot een van de beste Samsung telefoons van dit moment.

Galaxy S23

De Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra zijn eindelijk officieel gelanceerd. De belangrijkste verbeteringen hebben we al vaker gesproken. Maar er zijn toch nog wat interessante details die we ook met je willen delen. Zo kun jij een goede keus maken of je dit toestel wilt aanschaffen.
Géén screenprotector Helaas zit er op de Samsung Galaxy S23 en S23 Ultra geen screenprotector. Je zult deze dus zelf moeten kopen en installeren.

Opslag Galaxy S23

In de Galaxy S23 zit de nieuwe UFS 4.0 opslag, maar als je kiest voor de Galaxy S23 met 128GB opslag krijg je het oudere UFS 3.1 flashgeheugen. Gelukkig is daar ook niks mis mee, dit zit in alle toestellen uit 2022. Maar wil je volledig van de snelste hardware gebruikmaken, kies dan altijd voor een Galaxy S23 met 256 GB of meer opslag.

Snel laden S23 Samsung Galaxy

De Samsung Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra ondersteunen snel laden met een capaciteit van 45 Watt. De S23 laad hooguit met 25 Watt op. Maar al met al is het verschil erg minimaal, het bespaart hooguit enkele minuten op de totale laadtijd.

Satellietberichten

Technisch gezien zijn de toestellen in staat om berichten via satelliet te sturen en te ontvangen. Alleen start de daadwerkelijk dienst ,Snapdragon Satellite, pas in de tweede helft van 2023. Dan pas kunnen de toestellen met de Snapdragon 8 Gen 2 gebruik maken van het netwerk, dit kan wel pas na een software update.

RAM

De Galaxy S23 Ulta heeft dan wel 256GB opslag, maar het heeft maar 8 GB RAM. De S20 Ultra en s21 Ultra hadden standaard minstens 12 GB Ram. Maar er is een tijdelijke oplossing beschikbaar. Je kunt tot en met 26 februari een gratis opslag-upgrade krijgen, bij de S23 Ultra is dit ook een RAM-update. Het toestel gaat dan van 8 GB RAM naar 12 GB RAM. Ontdek hier de S23 en meer nieuwe Samsung smartphones.