Samsung gaat Galaxy S23 modellen uitbrengen met 128GB opslag. Ook start de Galaxy S23 Ultra met 8 GB RAM.

Lang gaat het niet meer duren voordat Samsung de Galaxy S23 serie officieel gaat lanceren. Begin februari is het al zo ver, nog enkele weken geduld! Er duiken daarom ook steeds meer geruchten op over deze toestellen. Eén van deze geruchten is dat Samsung de Galaxy S23 modellen alleen met 256 GB of meer gaat verkopen, maar of dat klopt? Wel bestaan er Galaxy S23 modellen met productcodes die wijzen op een opslagcapaciteit van 128 GB! Uiteraard is het een mogelijkheid om voor meer geld een 256 GB variant aan te schaffen, maar dat zal dan niet de goedkoopste variant zijn,

We houden wel een kleine slag op de arm door het idee dat niet iedere opslagvariant in iedere markt verschijnt. Maar dit zal dan waarschijnlijk gaan om varianten met meer opslag, zoals de 1TB versie van een Ultra-model.

Galaxy S23 Ultra

Er is een Galaxy S23 Ultra met meer dan 8GB werkgeheugen, maar het basismodel begint met 8GB RAM! Net als bij de S22 Ultra variant.

Beige kleuroptie

Nu we het toch over de details van opslag en de Galaxy S23 modellen hebben, dan is er nog een puntje welke we met je willen delen. De beige- of crèmekleurige toestelvarianten zijn waarschijnlijk vergelijkbaar met de beige Galaxy Z Fold 4. Dezelfde kleurcodering wordt in de productcode gebruikt, dit houdt in dat de kleuren grotendeels vergelijkbaar zullen zijn. 

Prijs Samsung S23 Ultra

Het is natuurlijk niet geheel onlogisch. Veel markten zullen in het jaar 2023 gekenmerkt worden door de moeilijke economische omstandigheden en ongunstige koersen. Hierdoor komen de prijzen van smartphones onder druk te staan. Samsung en andere fabrikanten hebben er alle baat bij om nieuwe modellen uit te brengen die zo goedkoop mogelijk kunnen blijven. Een grootschalige ophoging van de opslagcapaciteit of werkgeheugen past daar dus niet in. Het lijkt er op dat daar dus ook geen sprake van zal zijn.  

Tot slot

Natuurlijk weten we alles pas helemaal zeker op het moment dat Samsung de toestellen echt officieel heeft onthult. Tot 2 februari zullen er ongetwijfeld nog meer geruchten opduiken over de nieuwe toestellen, maar we zullen nog even moeten wachten voordat we het zeker weten!