Waarschijnlijk zul jij vooral de Google Play Store gebruiken als je een app wilt installeren, maar alle Samsung telefoons hebben ook een eigen Galaxy Store. Hier staan onder andere eigen apps van Samsung op. Het is dus zeker een idee om de Galaxy Store ook eens te bezoeken!

Beveiliging

Het blijkt nu dat er in de beveiliging van deze appstore 2 nieuwe ‘leaks’ zitten. Zoals onderzoekers hebben ontdekt kan er een kwaadwillende app een andere app installeren vanuit de Galaxy Store zonder toestemming. Er kunnen dus allerlei apps gedownload worden zonder dat jij dat door hebt.

Het is ook mogelijk dat de gebruiker van de Galaxy Store doorgestuurd kan worden naar andere websites, ongewild. Dit kan misbruikt worden door kwaadwillende partijen.

Oplossen

Alle Samsung telefoons met Android 13 zijn veilig, deze gaatjes in de beveiliging worden door Android 13 geblokkeerd. Heeft jouw toestel geen Android 13, geen zorgen. Samsung heeft de Galaxy Store inmiddels bijgewerkt en daar is de beveilig weer volledig op orde. Jouw telefoon is veilig als je de versie 4.5.49.8 of nieuwer hebt.

Hoe bijwerken?

Heeft jouw telefoon nog niet de juiste versie, dan leggen wij graag uit hoe je dit kunt bijwerken. Ga naar de Galaxy Store en klik op het menu. Ga naar het tandwieltje, zo kom je bij de instellingen. Onderaan staat Over Galaxy Store, zo kun je zien welke versie je hebt en of de nieuwe versie beschikbaar is. De Galaxy Store zal je waarschijnlijk gelijk vragen om bij te werken. Zo is ook jouw toestel weer optimaal beveiligd