Vorige week begon Samsung met het updaten van de Galaxy Tab S8-serie met Android 13 en One UI 5.0, maar de eerste uitrol bleef beperkt tot de 5G-varianten. Gelukkig maakt het Galaxy Tab S8-trio met alleen wifi een inhaalslag en krijgt nu de One UI 5.0-update in Europa.

Gebruikers van de Galaxy Tab S8-serie kunnen de update herkennen aan firmwareversie Xx06BXXU2BVK4. Het basismodel Galaxy Tab S8 met alleen Wi-Fi lijkt de update nog niet te hebben ontvangen, maar zou binnenkort de Plus- en Ultra-modellen moeten inhalen. Hetzelfde gebeurde met de 5G-varianten, waarbij het basismodel de update schijnbaar kort na zijn grotere broers en zussen ontving.

Samsung DeX-verbeteringen, betere aanpassingen en prestaties

Dit zijn enkele van de voordelen die u kunt halen uit het updaten van de Galaxy Tab S8-serie naar One UI 5.0. Samsung DeX is nu sneller en heeft een ingebouwde taakbalkzoeker, en je krijgt meer functies, zoals modi en routines, diepere aanpassingsopties voor het vergrendelscherm en verschillende kleine updates voor Samsung-apps die passen bij de stijl van One UI 5.0.

Als u een van de Galaxy Tab S8-tablets met alleen wifi in Europa bezit, ontvangt u op elk moment een updatemelding. U kunt ook proberen de update te activeren door de app Instellingen op uw tablet te openen, naar “Software-update” te gaan en op “Downloaden en installeren” te tikken.

En zoals gewoonlijk kunnen gebruikers van Galaxy-telefoons en tablets die de voorkeur geven aan handmatige updates via hun pc, de officiële Samsung-firmwarebestanden van onze website downloaden.