Na de aankondiging van de nieuwe Samsung Galaxy S22, de Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra heeft het Samsung nu ook de volgende release van de Samsung Galaxy Tab aangekondigd, namelijk de Samsung Galaxy Tab S8, de Samsung Galaxy Tab S8 Plus en Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra is de nieuwste en krachtigste tablet in de Galaxy Tab serie. Een nieuw lek geeft details over de meeste specificaties en toont ook enkele officiële persafbeeldingen.

De Samsung Galaxy Tab S8 en Samsung Galaxy Tab S8+, zijn de twee minst veranderde tablets in de nieuwe reeks in vergelijking tot zijn voorgangers. Terwijl de Samsung Galaxy Tab S8 gebruik maakt van een 11-inch LTPS TFT-scherm aan de voorzijde, bevat de Samsung Galaxy Tab S8+ op een iets groter 12,7-inch AMOLED-scherm. Beide hebben een refresh rate van 120 hertz en een resolutie van WQXGA of WQXGA+ voor de Samsung Galaxy Tab S8+. De Samsung Galaxy Tab 8 Ultra is het meest vernieuwede model in de serie en heeft niet alleen een veel groter scherm, maar ook een andere vorm. Jet scherm is 14,6 inch met een 120 hertz (AMOLED) resolutie van WQXGA+. Het bijzondere kenmerk aan de voorzijde is de inkeping, er is namelijk ruimte voor twee frontcamera’s binnen de inkeping. Met daarin een 12 megapixel camera, die ook aanwezig is in de andere twee tablets, met daarnaast een extra 12 megapixel ultra-groothoek camera.

Tab 8 specificaties

Qua specificaties mogen we ons verheugen op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor, 3,5Ghz voor alle drie de modellen van de nieuwste Samsung Galaxy Tab. Het RAM-geheugen van de Samsung Galaxy Tab S8 en Samsung Galaxy Tab S8+ is naar verluidt 8 GB. Het interne flashgeheugen biedt de keuze tussen 128 en 256 GB. Naast de 8 GB RAM versie, zal de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra geleverd worden met 16 GB RAM. Het flashgeheugen is naar keuze 128 of 512 GB groot. Een optionele geheugenuitbreiding via microSD-kaart is mogelijk. De batterij heeft een grootte van 8000, 10090 of 11200 mAh. Er gaan geruchten over snelladen, echter is dit nog niet bevestigd door Samsung zelf.

Aan de achterkant hebben alle drie de Samsung Galaxy Tabs een dubbele camera met een resolutie van 13 MP voor de hoofdcamera en 6 MP voor de ultra-groothoekcamera. Een S-Pen met magnetische houder is ook aanwezig. De Galaxy Tabs zullen worden voorzien van vier luidsprekers met Dolby Atmos, Wi-Fi-ax, Bluetooth 5.2 en optioneel 5G.

De software op de Samsung Galaxy Tab 8 zal wederom Android (12) zijn in combinatie met de eigen gebruikersinterface OneUI 4.1. De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra weegt 728 gram, terwijl de Tab S8 en Tab S8+ met respectievelijk 507 en 567 gram iets lichter zullen zijn. Met slechts 5,5 millimeter is de Tab S8 Ultra ook extreem dun. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend gemaakt.