Voor de Samsung Galaxy S21 FE en Galaxy A33 is de update voor januari beschikbaar met de beveiligingspatch. Voor zowel de S21 FE als de A33 is dit de eerste update van 2023.

Galaxy S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE verscheen bijna een jaar na de oorspronkelijke modellen. Hierdoor krijg dit toestel dus ook een jaar extra updates. De nieuwe software met firmwareversie G990BXXU2DWA4 is verschenen op de servers van Samsung. De download is bijna 540MB. Dit wijst erop dat er een paar grote veranderingen zijn.

De patch van januari bevat voor het Android systeem 50 verbeteringen en voor Samsung’s One UI software zijn er 20 verbeteringen. Er zullen onder andere wijzigingen plaatsvinden aan het Knox systeen, Wi-Fi en NFC, de Veilige Map en de Telefoon app. 

Ergens de komende weken zal de Samsung Galaxy S21 FE de upgrade naar One UI 5.1 krijgen. Dit gebeurd nadat de Samsung Galaxy S23 later deze maand in de winkels komt te liggen. One UI 5.1 maakt zijn debuut op de S23, daarna volgen de andere Samsung telefoons. 

Beschikbaar

De update voor januari is vanaf nu beschikbaar voor alle unbranded en branded toestellen van de Samsung Galaxy S21 FE. Dit geldt voor zowel Nederland als België. Er zal vanzelf een melding op jouw telefoon verschijnen om de update uit te voeren, maar je kunt de beschikbaarheid ook checken via Instellingen > Softwareupdate > Downloaden en Installeren

Galaxy A33

Ook voor de Samsung Galaxy A33 is een update beschikbaar met de patch van januari. Deze telefoon krijgt één update per kwartaal. De update is bijna 225MB en bevat firmware A336BXXS4BWA1. Bovengenoemde verbetering voor de beveiliging geldt ook voor dit toestel, nieuwe features verschijnen met de update naar One UI 5.1

Je kunt de nieuwe update nu direct installeren op de unbranded Galaxy A33 in Nederland en België.