Mensen die een Samsung telefoon hebben die inmiddels de upgrade naar Android 12 heeft gekregen kunnen hun eigen emoji’s maken. Je maakt eigenlijk geen compleet unieke emoji’s maar maak je unieke en leuke GIFs die je kunt versturen naar je vrienden.Je eigen emoji’s op Samsung Galaxy

Wie is er nou niet gek op emoji’s? De ‘klassieke’ emoji’s zijn eigenlijk niet meer weg te denken van ons virtuele leven. Een aantal jaren terug maakte Samsung de AR Emoji beschikbaar op hun telefoons maar bleken niet echt een groot success waar de Zuid-Koreanen op hadden gehoopt. Toch zijn de AR Emoji’s nog steeds te gebruiken op bijna iedere Samsung telefoons.
Met de Android 12 en One UI 4 upgrade komt er een nieuwe feature op je Samsung Galaxy smartphone. Op het toestenbord vind je onder het emoji-icoontje de nieuwe optie ‘uw eigen emoji’s maken’.

Zoals eerder gezegt kun je niet 100% unieke eigen emoji’s maken maar kun je combinaties maken van de al bestaande emoji’s op de telefoon. Het resultaat kun je vervolgens als GIFje versturen naar je contacten.

Hoe werkt het?

Het emoji’s maken op de Samsung telefoons (met Android 12) is enorm makkelijk! Kies op het toetsenbord het emoji-icoontje, tik op ‘proberen’ dat zichtbaar is onder uw eigen emoji’s maken, hierna kun je direct aan de slag. Kies 1, 2 of zelfs 3 emoji’s en tik op Meer Stickers ophalen om alle mogelijkheden te bekijken.

Er zijn in totaal 17 verschillende animaties verkrijgbaar op dit moment. Je kunt kiezen uit een simpel afwisselend effect tot een enorm bewegende en stuitende, rondvliegende variaties van je eigen emoji. Tevreden met je eigen emoji die je zojuist hebt gemaakt? Klik dan op verzenden om deze direct te delen met je vrienden en familie. Alle gemaakt emoji’s kun je in de toekomst blijven gebruiken door te klikken op ‘gemaakte animaties selecteren’.Op welke Samsung telefoon beschikbaar?

De nieuwe feature van Samsung ‘eigen emoji’s maken’ is uitsluitend beschikbaar op de telefoons van Samsung die draaien op Android 12. Tijdens het schrijven van dit artikel zijn de volgende toestellen van Samsung beschikbaar:

In de nabije toekomst zullen meer telefoons de upgrade naar Android 12 krijgen. Het laatste Samsung nieuws lees je als eerste op Samsunggalaxy.nl. Bezoek onze website geregeld om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.