Bugs in Samsung’s One UI 5.1

Er zijn inmiddels meerdere meldingen binnen gekomen van bugs nadat Samsung de One UI 5.1 update naar een eerste batch toestellen bracht. Het lijstje met meldingen bevat onder andere een sneller leeglopende batterij, problemen met de camera en problemen met Google Assistent. De oplossing is bekend, maar nog niet voorhanden.

Bugs en problemen

De afgelopen tijd is Samsung begonnen met de grote update naar One UI versie 5.1. De toestellen Galaxy S22, S21 en S20 kregen daarmee een paar nieuwe features van de Galaxy S23 serie. Op papier klinkt dit natuurlijk erg goed. Het was een vliegende start, maar nu lijkt de uitrol toch voor problemen te zorgen. De reden is waarschijnlijk het grote aantal bugs dat opduikt na de installatie van deze versie. 

Er zijn berichten opgedoken over accu’s die snel leeglopen na de update. Het is lastig te controleren of dit inderdaad door de update komt, het verschilt per toestel. Het is normaal dat er na een grote update een verhoogde accuduur is, zolang dit maar tijdelijk is. Het is inmiddels duidelijk dat het op dit moment niet tijdelijk is.

Ook zien we dat er bugs zijn in Standen en Routines en Kleurenpalet, maar ook in de camera-app. Foto’s worden verkeerd om opgeslagen en de app is veel trager. Ook is de Google Assistent niet meer betrouwbaar. 

De oplossing

Het is soms mogelijk dat bugs verholpen worden met 1 of 2 overzichtelijke handelingen, maar als een update meerdere verschillende bugs produceert is het erg complex. Samsung zal in deze dus zelf aan de slag moeten, waarschijnlijk zijn ze hier al druk mee bezig. 

Er zal een nieuwe update komen, wanneer deze update precies beschikbaar is, is nog niet bekend. We hebben hoop dat de verbeterde update op korte termijn beschikbaar is. 

You have successfully subscribed!
This email has been registered