Samsung One UI 5.1

Deze week introduceert Samsung een nieuwe versie van de softwareskin.

One UI 5.1 is niet een hele grote update, maar we zien wel een aantal leuke nieuwe functies. Hieronder vertellen we je er graag meer over.

Nieuwe functies

De One UI 5.1 wordt straks gebruikt op de nieuwe Samsung Galaxy S23 toestellen. Deze nieuwe software ligt over Android 13 heen. Het design lijkt op de One UI 5, maar er zijn in de update wel nieuwe features.

Veel vernieuwingen hebben vooral te maken met fotografie. Het wordt makkelijker om de kleurtint te veranderen van je selfies. En je krijgt sneller toegang tot ‘Expert RAW’. Zo kun je foto’s in hoge kwaliteit maken zonder compressie. Ook wordt het makkelijker om foto’s te delen met familie, je telefoon zal namelijk foto’s aanbevelen om toe te voegen aan het gemeenschappelijke familiealbum. Hiervoor krijg je 5 GB cloudopslag.

Ook komt er een nieuwe weerwidget, zo word je tijdig gewaarschuwd als er bijvoorbeeld een storm aankomt.

Maar natuurlijk zijn er nog vele andere nieuwe functies, onder andere verbeteringen voor DeX, Samsung desktopomgeving en Notes.

Samsung Galaxy S23

Niet alleen wordt de nieuwe softwareskin geïntroduceerd deze week, maar ook de Samsung Galaxy S23! Bijna alle specificaties van dit toestel zijn al bekend. Zie hiervoor onze vorige blog over de Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra!

You have successfully subscribed!
This email has been registered