De Galaxy A14 is officieel door Samsung gelanceerd, het eerste toestel van 2023 in de A-serie en wat ook mooi is meegenomen, de Galaxy A14 is betaalbaar! Hieronder vertellen je graag nog wat meer over deze telefoon.

Al enige tijd waren er verschillende geruchten over de nieuwste budgettelefoon in de Galaxy A-serie voor het jaar 2023. Al meerdere jaren behoren deze modellen tot de meest verkochte smartphones van Nederland. Met de Galaxy A14 zal dit waarschijnlijk niet anders zijn. 

Scherm Galaxy A14

Het TFT LCD scherm van dit toestel is 6,6 inch en heeft een verversingsfrequentie van 90 Hz en een full HD resolutie. Je kunt kiezen uit 64 of 128 GB interne opslag en ook is het mogelijk om een geheugenkaartje te plaatsen van max 1 TB. Voldoende ruimte dus!

Galaxy A14 camera’s

De Galaxy A14 beschikt over een 50 MP hoofdcamera en een frontcamera met een resolutie van 13 MP. Jij kan straks de mooiste selfies maken want de frontcamera is erg verbeterd in vergelijking met de vorige A-series zoals de A12 of A13.

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de accu. Deze heeft een capaciteit van 5000 mAH. Ook beschikt deze telefoon over een vingerafdruksensor, deze vind je aan de zijkant, ingebouwd in de aan/uit knop. De A14 telefoon beschikt over een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de onderkant, je hoeft dus niet perse draadloze oordopjes te gebruiken. 

Er wordt door Samsung 4 jaar lang beveiligingsupdates gegeven aan de A14. Ook zullen er 2 grote Android upgrades beschikbaar zijn. De komende jaren wordt het toestel geüpgraded  naar Android 14 en 15.

Release Galaxy A14

De Samsung Galaxy A14 is beschikbaar in het zwart, groen, rood en zilver! Vanaf maart ligt dit toestel in de winkels voor een bedrag rond de €230,- bij de release.