Het is zo ver, ben jij eigenaar van een Samsung Galaxy A53? Dan kun jij de nieuwe update van januari gaan installeren. Het zal waarschijnlijk niet veel verschil geven, maar het is wel belangrijk om de update te doen. 

Wijzigingen

Vanaf vandaag is de nieuwe update beschikbaar voor de Samsung Galaxy A53. De update is ruim 213 MB en de versie is A536BXXS4BWA2. Zoals je kan zien staat er een S in de firmwareversie. Dit betekend dat er geen functionele wijzigingen zullen zijn. In de update zit wel de eerste patch van 2023 inclusief 50 fixes voor Android OS en 20 fixes voor Samsung’s software. Er zulle verbeteringen zijn voor Wi-Fi en NFC, voor Knox, de veilige map en de telefoon app. 

Na deze update is het wachten op de upgrade naar One UI 5.1, wij verachten dat de Samsung Galaxy A53 één van de eerste Samsung toestellen is die deze upgrade in februari of maart zal krijgen. In december heeft de Samsung Galaxy A53 al de onderhoudsstand gehad. 

Samsung doet het deze maand relatief rustig aan met het uitrollen van de nieuwe security patch. Het kan in 1,5 week gedaan zijn, maar het kan ook langer duren voordat alle toestellen de nieuwste update hebben gekregen.

Installatie

De update is sinds vandaag beschikbaar in de meeste EU landen, waaronder ook Nederland en België. Je ontvangt een melding op je telefoon dat je deze update kunt downloaden. Maar het is ook handmatig mogelijk. Ga dan naar Instellingen > Software update > Downloaden en installeren.

Heb je een branded Galaxy A53 exemplaar, dan kan het wat langer duren voordat de update beschikbaar is voor jouw toestel. De update is direct beschikbaar voor de unbranded Galaxy A53.