Het nieuwste besturingssysteem van Google, Android 12 is beschikbaar voor de Samsung Galaxy A12 telefoon. Op dit moment (tijdens het schrijven van dit artikel) hebben de eerste gebruikers zich al gemeld bij de redactie over deze Android12 update. Echter moeten sommige mensen nog wachten, de update naar Android 12 is nog niet beschikbaar op alle A12-varianten in Nederland en Belgie.

Galaxy A12 naar Android 12

De Zuid-Koreaanse fabrikant is flink op weg om alle recente en nieuwe Samsung telefoons te voorzien van Android 12 als besturingssysteem. Enkel de ‘goedkopere’ modellen moeten nog de update krijgen van Samsung. De Galaxy A12 is vandaag aan de beurt. Het gaat om de ‘Nacho’ variant met het modelnummer SM-A127F.

Voor dit specifieke toestel ligt er dus een flinke upgrade klaar naar firmwareversie A127FXXU5BVF3. Het gaat om een grote upgrade waarin de nieuwe Android 12 zit ook een beveiligingsupdate en een nieuwe versie van de Samsung One UI interface.

Op SamsungGalaxy.nl bespraken wij eerder welke nieuwe features te gebruiken zijn in Android 12. Zo kun je direct gebruik maken van de Kleurenpalet, RAM Plus en nog veel meer.

Voordat deze ‘upgrade naar Android 12’ volledig is geinstalleerd zal het nog enkele dagen kunnen duren voordat alle functionaliteiten beschikbaar zijn. Je Samsung Galaxy A12 zal namelijk op de achtergrond veel moeten optimaliseren. Het is dus goed mogelijk dat je telefoon net even iets meer energie verbruikt dan normaal.

Wanneer beschikbaar?

De upgrade naar Android 12 is voor de Galaxy A12 verkrijgbaar met het modelnummer SM-A127F. De eerdere versie van de A12 wordt nog niet voorzien van deze upgrade, wij verwachten dat dit toestel ook zeer binnekort een update krijgt.

Je gaat automatisch een melding krijgen op je smartphone wanneer er een update/upgrade klaar staat. Weet je niet zeker of je deze melding hebt gekregen? Check dan of je de update naar Android 12 handmatig kan doen via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.