Er zijn weer een aantal Samsung Galaxy devices die een nieuwe ‘update’ kunnen installeren. Zo krijgt de Galaxy Note 20 (Ultra) de augustus 2022 update en de Tab S7 de juli update. De Samsung Galaxy Tab S8 krijgt weer een update zonder nieuwe patch.

Augustus update Galaxy Note 20

Een van de eerste toestellen in Nederland die de augustus patch krijgt van Samsung is de Galaxy Note 20 (Ultra). In deze update zijn er een aantal nieuwe camera functionaliteiten beschikbaar op de Note 20 Ultra. De download is ongeveer 270MB groot en bevat firmwareversie N98**XXU4FVGA. Hierin zitten de standaard verbeteringen die iedere Samsung telefoon maandelijks krijgt. Verder bevat de augustus patch 24 verbeteringen voor het besturingssysteem Android en 31 verbeteringen voor Samsung’s eigen software.

De update is per direct te installeren op de meeste Note 20 Ultra modellen in Nederland en België. Je krijgt automatisch een melding dat er een ‘update‘ voor je toestel klaarstaat. Niet zeker of je deze melding hebt verwijderd? Je kan alle Samsung updates iedere maand ook handmatig downloaden en installeren. Ga hiervoor naar Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Tab S7 juli update

De populaire Samsung tablet S7 krijgt de juli update voor de kiezen. De update bevat firmwareversie SM-T870XXU2CVG7 (Tab S7) of SM-T97*XXU2CVG7 (Tab S7+). De forse update van maar liefst 335MB bevat onder andere de patch van juli maar ook verbeteringen aan de GPS. Tijdens het schrijven van dit artikel is de download beschikbaar op alle Samsung S7 tabs die verkocht zijn in Nederland en België. Een melding geeft precies aan wanneer jouw Samsung tablet ge-update moet worden, heb je deze melding gemist? Ga dan naar Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Tab S8 update 2022

Naast de Tab S8 krijgt de Samsung Tablet S7 ook een update. Hier gaat het om een update met firmwareversie SM-X*0*XXU2AVG9. In de patch voor de Tab S8 zullen er een aantal verbeteringen worden doorgevoerd.  Helaas is het niet precies duidelijk wat deze patch gaat aanpakken of veranderen, al enkele maanden update Samsung de Tab S7 met slechts de patch van mei aan. Online op de website van de Zuid-Koreanen staat dat de update de ‘algehele stabiliteit‘ verbeterd. Deze update voor de Tab S8 is direct beshikbaar voor Nederlandse en Belgische Tab S8 modellen.