Al enige tijd is de Galaxy A13 van Samsung verkrijgbaar in ons land. Dit gaat om de 4G variant van het toestel. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Samsung ook de Galaxy A13 in de 5G variant aanbieden in Nederland.

Samsung Galaxy A13 5G

De ‘goedkoopste 5G-telefoon‘ van Samsung gaat dus nu ook aangeboden worden in ons land. Het toestel dat al enkele maanden verkrijgbaar is in de VS komt dus binnenkort naar Nederland en wij zijn daar natuurlijk zeer blij mee. De vermoedens waren er al omdat er verschillende bronnen ons melde dat het toestel daadwerkelijk naar Europa zal gaan komen. De Galaxy A13 5G telefoon staat inmiddels al op de ondersteuning pagina’s van de Samsung’s website. Hierin staat dat het toestel verkrijgbaar is in de kleuren wit, zwart en lichtblauw (net zoals de 4G variant). Nu het al op de website te vinden is verwachten wij op korte termijn wel een release datum te kunnen vermelden op onze website.

Verschillen tussen de Galaxy A13 4G en 5G

De 5G uitvoering van de Samsung Galaxy A13 4G verschilt op een aantal punten. Zo heeft de 5g variant een MediaTek Dimensity 700 processor. Deze processor zit ook in de Galaxy A22 5G toestel waar hij perfect werkt. De chip is vele malen sneller dan de ‘Exynos 850’ uit de Galaxy A13 4G. De bediening van de nieuwe variant A13 gaat ook een stuk soepeler aanvoelen, dit komt door de 90Hz verversingsfrequentie.  Kortom de hardware is een stuk sneller en dat maakt het gebruik van de Galaxy A13 5G natuurlijk fantastisch. Wat gaat de budget 5G telefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant kosten? Volgens deze bron is het toestel verkrijgbaar vanaf 179 euro.