Samsung Galaxy A53

galaxy a53 van samsung

De Galaxy A-serie van Samsung is op dit moment ongekend populair omdat het de beste smartphones zijn uit het middensegment. De Galaxy A52 was een van de bestsellers van 2021, de Samsung Galaxy A12 is de budget-topper van dit moment en de release van de opvolger; de Samsung Galaxy A53 al aanstaande. Is het de moeite waard om te wachten op het nieuwe model uit de Samsung A-series of kan je beter wachten tot de Samsung S21 in prijs daalt?

Hardware Galaxy A53

Om met de deur in huis te vallen; de Samsung Galaxy A53 zal worden uitgerust met 6,5 inch OLED- display met 2400×1080 pixels en een 120Hz refresh rate. Net als zijn voorganger, de Samsung Galaxy A52, zal de Galaxy S53 een schokvrij beeldscherm hebben tot aan 120Hz. De behuizing van de Samsung Galaxy A53 is tevens waterdicht en nog steeds van plastic. Met 8,1 mm is hij onmerkbaar 0,3 mm dunner dan zijn voorganger. Samsung zal zijn nieuwe A-modellen uitrusten met Exynos-processoren van Samsung zelf: namelijk 8-core Exynos 1200 processor en zal het model ook 5G internet ondersteunen. Wederom een vooruitgang ten opzichte van de A52.

Camera

Wat de camera-apparatuur betreft, lijkt alles hetzelfde te blijven: een hoofdcamera met 64 megapixels – dus bij goed licht zijn er voldoende scherpte reserves voor zoomopnamen tot twee of drie keer vergroting met passabele kwaliteit. De Galaxy A53 bevat ook een ultra-groothoekcamera met 12 megapixels en een macrocamera met 5 megapixels. De frontcamera werkt met 32 megapixels.

Accu

De Samsung Galaxy A53 maakt een sprong voorwaarts wat betreft de levensduur van de batterij met een capaciteit van 5.000 mAh, De A53 ondersteunt ook opladen via USB-C voeding met maximaal 25 watt. Er is nog niet bekend of draadloos opladen ook mogelijk is met de A53

Is de Samsung Galaxy A53 het wachten waard? 

Op het eerste oog zijn er wat betreft de A53 zeker voordelen ten opzichte van de Galaxy A52s 5G te verwachten op het gebied van beeldscherm, werksnelheid en andere functies. De camera blijkt vooralsnog geen grote vooruitgang te bieden. Aangezien er nog geen officiële release is bevestigd en we het toestel nog niet hebben kunnen testen in vergelijk met andere modellen, kunnen we helaas nog niet beoordelen of de Galaxy A53 ook daadwerkelijk betere prestaties gaat leveren dan de Samsung S21 series. De Samsung Galaxy A53 is nog niet officieel aangekondigd, de verwachting is dat dit net als afgelopen jaar bij de Galaxy A52 in Maart gaat zijn. Vooralsnog zijn er nog geen prijzen bekend. 

Blijf ons blog lezen om op de hoogte te blijven van al het nieuws rond de Samsung Galaxy A53.