Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54

We hebben al veel verteld over de nieuwste Samsung Galaxy S23 modellen, maar Samsung heeft natuurlijk nog veel meer nieuwe toestellen gepland. Het toestel die we dit jaar zeker verwachten is de Samsung Galaxy A54. Binnen nu en een paar maanden verschijnt de opvolger van de Galaxy A53. 

Verschillende kleuren

De Samsung Galaxy A54 zal straks in 4 verschillende kleuren beschikbaar zijn. Dit zijn de kleuren Awesome White (wit), Awesome Graphite (zwart), Awesome Lime (groen) en Awesome Violet (paars). 

Werkgeheugen

De Samsung Galaxy A54 zal naar alle waarschijnlijkheid 8GB werkgeheugen krijgen, dat is net zoveel als de duurdere S23 en meer dan de A53. De Galaxy A54 krijgt wat betreft werkgeheugen dus een mooie verbetering. Qua opslagruimte kun je kiezen uit 128 of 256GB. 

Camera

In dit toestel wordt waarschijnlijk een 50MP hoofdcamera met optische beeldstabilisatie geplaatst en een 12MP groothoeklens met 5 MP macrocamera. De selfiecamera heeft 32MP. Er is geen camera-eiland meer op de achterkant, de lenzen zitten los in de behuizing verwerkt. 

Overige details

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de Samsung Galaxy A54 beschikbaar komt, maar er zijn al wel meerdere details bekend. Het design zal hetzelfde zijn als de Galaxy S23

De Samsung Galaxy A54 krijgt vermoedelijk een Exynos 1380-processor, deze is sneller dan de chip in de Galaxy A53. Het scherm is 6,4 inch en heeft een hoge full-hd-resolutie en ververssnelheid van 120Hz. Uiteraard ondersteunt de Galaxy A54 5G-internet en draait het op Android 13. Er komt een 5000 mAh-accu in dit toestel, een vingerafdrukscanner onder het scherm en een stof- en waterdichte behuizing. 

Helaas is het nog onbekend wanneer het toestel precies gelanceerd wordt en wat de kosten zullen worden. De voorganger van de A54 werd vorig jaar in maart onthult en daar was de adviesprijs € 449,- van.