Je leest het goed, Microsoft heeft sinds kort haar nieuwste besturingssysteem Windows 11 voor desktop en notebooks officieel gelanceerd. Eind 2021 konden gebruikers van de Samsung Galaxy Book Pro360 en de Samsung Galaxy Book Flex2 Alpha al gebruik maken van de upgrade naar Windows 11. Bezitters van andere Samsung Galaxy notebooks kunnen nu eindelijk ook profiteren van de gratis upgrade naar Windows 11. De nieuwe versie is gratis beschikbaar voor alle Samsung Galaxy Books met Windows 10 Home en Windows 10 Pro. Op dit moment zijn er naast de Samsung Galaxy Book Flex2 Alpha en de Samsung Galaxy Book Pro360 ook upgrades naar Windows 11 beschikbaar voor de Samsung Galaxy Book Pro en Book go van Samsung.

Samsung Galaxy Book

Als je het Samsung Galaxy Book dat je in bezit hebt, wil upgraden naar Windows 11, hoeft je alleen maar op de knop Start te klikken, naar Instellingen te gaan, vervolgens Update & beveiliging en dan Windows Update te selecteren. Het installeren van een het nieuwe besturingssysteem Windows 11 op het Samsung Galaxy Book duurt even afhankelijk van je internetverbinding en processorsnelheid, maar nadat de installatie voltooid is, kan je gebruik maken van alle features en verbeteringen van Windows 11 op het Samsung Galaxy Book

Windows 11 Samsung Galaxy Book

Er zijn genoeg redenen voor Samsung Galaxy Notebook gebruikers om te upgraden naar Windows 11, zo kan je nu ook je Android apps besturen en is de nieuwe Interface nog gebruiksvriendelijker. Ook is er meer aandacht voor gaming en productiviteit verbetering met de nieuwe upgrade. Eventuele applicaties die reeds geïnstalleerd zijn en/of in eigen bezit zijn, blijven natuurlijk gewoon toegankelijk op je Samsung Galaxy device.

Naast een bijgewerkte gebruikersinterface van Windows 11, waardoor de taakbalk een beetje doet denken aan Apple, herintroduceert Windows 11 widgets en biedt het betere ondersteuning voor virtuele desktops. Gaming wordt verbeterd door de toevoeging van Direct Storage – dat je misschien kan kennen van Xbox Series S/X consoles, dit vereist echter wel een snelle SSD-kaart.

Aan de productiviteitskant is Microsoft Teams nu ingebouwd in Windows 11, zodat gebruikers rechtstreeks vanuit de taakbalk kunnen chatten. Tot slot is de Microsoft Store opnieuw gebouwd voor snelheid en heeft hij een nieuw ontwerp dat past bij de gebruikersinterface van Windows 11.

Galaxy Book upgraden

We raden je absoluut aan om het Samsung Galaxy Book te upgraden naar Windows 11. Samsung heeft tevens een supportpagina gelanceerd om te ondersteunen in de upgrade. Het systeem zal dan eerst een check uitvoeren om te controleren of het Samsung Galaxy Book dat je in bezit hebt geschikt is om te upgraden naar Windows 12. Vereist zijn een Samsung Galaxy Notebook met Windows 10, een processor sneller dan 1Ghz, 4GB Ram-geheugen en een harde schijf met meer dan 64GB aan ruimte.