Samsung Galaxy S2 review

Ongeveer een jaar geleden introduceerde Samsung met de Samsung Galaxy S een van de meest populaire smartphones van het afgelopen jaar. Nu staan we aan de vooravond van de introductie van de Samsung Galaxy S2 en ook deze opvolger beloofd weer een waar verkoop succes te gaan worden. Aan de specificaties zal het niet liggen want de Samsung Galaxy S2 is een van de meest mooie en geavanceerde smartphones van het moment. Neem bijvoorbeeld het 4.3 inch grote SUPER AMOLED touchscreen dat een schitterend beeld weergeeft of de dual-core processor welke zorgt voor een geweldige performance. Daarnaast ziet de Galaxy S2 er gewoon schitterend uit met het strakke design en is het met een dikte van 8.49mm een van de dunste smartphones van het moment. Dit zijn slechts enkele van de vele overweldigende specificaties van de Samsung Galaxy S2. In de onderstaande review van de Galaxy S2 lees je alles over deze smartphone van Samsung, lees dus snel verder.

Samsung Galaxy S2 wat een design

Een van de eerste dingen die je opvalt wanneer je kijkt naar de Samsung Galaxy S2 is dat deze GSM er gewoon schitterend uit ziet. Samsung heeft de Galaxy S2 een zeer strak design gegeven met iets minder rondingen dan de originele Galaxy S. Naar onze mening pakt deze keuze goed uit aangezien het toestel hierdoor een meer luxueuze uitstraling krijgt. Naast dit strakkere design valt ook meteen op hoe dun de Samsung Galaxy S2 is. Met een dikte van 8.49mm is de Galaxy S namelijk een van de dunste smartphones op de markt. Doordat het toestel zo dun is ligt het zeer fijn in de hand ondanks dat de overige afmetingen(125.3 x 66.1mm) van deze GSM wel vrij groot zijn.

Dat het toestel een iets grotere afmeting heeft dan de originele Galaxy S, komt mede doordat Het scherm van de Samsung Galaxy S2 niet 4.0 inch maar maarliefst 4.3 inch groot is. Het scherm is nu ook een SUPER AMOLED Plus display welke een nog mooier beeld weergeeft. De kleuren op het scherm lijken echt levens echt, iets wat op veel andere scherm vaak nog wel eens een probleem is.  Deze nieuwe soort touchscreen zorgen niet alleen voor een mooier beeld maar verbruiken ook minder energie waardoor de batterij duur van je smartphone er op vooruit gaat.

Samsung Galaxy S2 met een krachtige dual-core processor
Over de snelheid van de Galaxy S hoorde je eigenlijk al weinig mensen klagen, maar met de Galaxy S2 gaat Samsung weer een stukje verder. Ditmaal is de Galaxy S2 namelijk voorzien van dual-core processor. Bij de introductie van de Samsung Galaxy S2 in Barcelona werd eerst nog gesproken over een 1GHz dual-core processor, inmiddels heeft Samsung laten weten dat deze GSM al een upgrade heeft gekregen naar een 1.2GHz dual-core processor. Hiermee is de Galaxy S2 meteen een van de snelste smartphones van het moment.

De dual-core processor zorgt ervoor dat applicaties nu nog sneller laden en dat het navigeren door de verschillende menu’s nu nog net iets soepeler gaat.  Ook zorgt deze upgrade voor betere grafische prestaties waardoor games en ook video’s er nog mooier uit zien op de Galaxy S2.

Android 2.3 op de Galaxy S2
De Samsung Galaxy S2 draait uiteraard weer op het Android besturingssysteem. Ditmaal draait de Galaxy S2 op het Android 2.3 besturingssysteem. Dit is momenteel de laatste versie van Android maar naar verwachting zal deze smartphone zodra er een nieuwe versie uitkomt gewoon een update krijgen. Samsung heeft het Android systeem echter wel weer voorzien van haar eigen TouchWiz 4.0 user interface. Deze interface werkt zeer fijn en voegt bovendien nog wat extra functionaliteiten toe zoals diverse hubs en panels(deze worden later in deze review nog besproken).

Razend snel internetten Samsung Galaxy S2
Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen mobiel internet op zijn of haar smartphone. Snel mobiel internet is dan ook een must voor de hedendaagse smartphone. Op de Samsung Galaxy S2 is daar aan geen gebrek. Deze GSM heeft namelijk de ondersteuning van de snelste HSDPA netwerken met een maximale snelheid van 21 Mbps. Je hebt dus toegang tot werkelijk razend snel mobiel internet op de Galaxy S2. Web pagina’s laden super snel en ook het streamen van video’s gaat nog beter. Natuurlijk heeft de Galaxy S2 naast 3G ondersteuning ook gewoon WiFi zodat u het toestel ook kunt verbinden met draadloze netwerken in de omgeving. U kunt dan dus kosteloos mobiel internetten op deze GSM.  Helemaal fijn is dat de Galaxy S2 beschikt over WiFi direct. Dit maakt het mogelijk om via WiFi bijvoorbeeld foto’s direct te printen via een printer

E-mailen is ook geen probleem op de Samsung Galaxy S2. U synchroniseert zeer eenvoudig al uw e-mail accounts met deze GSM en u kunt gewoon instellen dat al uw e-mail automatisch via push e-mail wordt doorgezet naar de Galaxy S2.

Samsung Hubs
De Samsung Hubs kennen we al van de Galaxy S en enkele andere Samsung toestellen die in het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen. Op de Galaxy S2 introduceert Samsung echter nog een aantal extra Hubs zoals de Music Hub en de Reader Hub. Hieronder meer over deze Hubs.

Social hub
De Social Hub kennen we al wat langer en is een eigenlijk een locatie waar alle informatie van al je contacten samen komen. Je kunt hier je berichten en e-mails bekijken maar zien wat de laatste status updates zijn van uw vrienden op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Vanuit de Social Hub kun je ook meteen reageren op iedereen.

Music hub
De Music Hub is nieuw op de Galaxy S2 en maakt van deze telefoon je persoonlijk muziek manager. Je hebt toegang tot meer dan 13 miljoen muziek nummers uit de bibliotheek van 7digital en kunt deze direct downloaden naar je toestel. Je kunt eenvoudig zoeken naar nieuwe nummers, een preview beluisteren en ze meteen kopen terwijl je onderweg bent

Readers hub
Met de Samsung Galaxy S2 op zak hoef je eigenlijk nooit meer een normaal boek te kopen. De Galaxy S2 kan namelijk gewoon functioneren als een e-reader om boeken te lezen. Met de handige Readers Hub bladert u eenvoudig door uw eigen bibliotheek heen en kunt u bovendien nog vele andere boeken aanschaffen. Samsung heeft momenteel een aanbod van ongeveer 2 miljoen boeken, 2500 tijschriften en 2000 kranten in vele talen. Met de Samsung Galaxy S2 kunt u dus eindeloos blijven lezen.

Game Hub
Een laatste nieuwe Hub is de Game Hub. Hiermee kunt u zeer eenvoudig nieuwe games downloaden voor op je Galaxy S2. Momenteel zijn er al diverse games beschikbaar variërend van social network games tot echte premium games.

Samsung Galaxy S2 schitterende foto’s 8 megapixel
Ben je in bezit van de Samsung Galaxy S2 dan heb je eigenlijk geen digitale camera meer nodig. De Galaxys S2 is namelijk voorzien van een 8 megapixel camera met LED flits. Je maakt met deze GSM dus schitterende digitale foto’s die niet onder doen voor die van sommige digitale camera’s. De camera is zelfs voorzien van enkele handige functionaliteiten zoals autofocus, gezichts- en glimlachherkenning en zelfs beeldstabilisatie. Dankzij de LED flits kun je bovendien ook gewoon in het donker fotograferen.

Soms is het filmen van een gebeurtenis beter dan alleen een foto, dit is ook geen probleem met de Galaxy S2. Met een druk op de knop switch je van foto naar videomodus en maak je de meest mooie video’s. De camera kan video’s opnemen met 1080p, wat betekent dat je video’s in HD kwaliteit kunt opnemen.

Galaxy S2 het ultieme entertainment in zakformaat
We hebben het al meerdere keren aangegeven dat je jezelf met de Samsung Galaxy S2 op zak niet meer hoeft te vervelen. Je kunt uitgebreid genieten van allerlei games, boeken, muziek en natuurlijk video’s. op het geheugen van deze GSM kunt u enorm veel muziek en video’s opslaan zodat er altijd wel iets tussen zit. De muziek en videospeler spelen vrijwel alle bestanden gewoon af zodat u deze niet nog om hoeft te zetten naar een bepaald formaat.

Het gigantische scherm en de mooie kleuren zorgen ervoor dat wanneer u bijvoorbeeld en film bekijkt of een spelletje speelt dat dit er dan echt geweldig beeld weergeeft waardoor je een nog betere beleving hebt.

Een nieuwe manier van communiceren met de Samsung Galaxy S2
In de afgelopen jaren zijn we steeds meer gegaan van fysieke toetsenborden naar bediening via een touchscreen. De Samsung Galaxy S2 gaat weer een stap verder met spraak gestuurde bediening. Say N Go noemt Samsung deze functie. Je tikt gewoon een keer op de home button onder het scherm en je kunt de Samsung Galaxy S2 bedienen met slechts enkele woorden. Je kunt de Galaxy S2 zo bijvoorbeeld opdracht geven om iemand te bellen, een bericht te sturen of om bepaalde applicaties te openen.

Ook nieuw op de Samsung Galaxy S2 is de NFC technologie. NFC staat voor Near Field Communication en is een nieuwe soort technologie waarmee informatie over een zeer korte afstand kan worden verstuurd. In de toekomst zal deze techniek onder andere gebruikt gaan worden om mee te betalen, maar ook voor het reserveren van tickets of zelfs kaartjes voor het openbaarvervoer. UPDATE: Samsung heeft aangegeven dat de Galaxy S2 toestellen in Nederland niet zullen zijn van de NFC technologie.

De Samsung Galaxy S2 ook voor zakelijk gebruik
De Samsung Galaxy S2 is natuurlijk helemaal geoptimaliseerd voor de multimedia fanaat, maar ook voor de zakelijke gebruiker is de Galaxy S2 zeer interessant. Samsung heeft de Galaxy S2 namelijk voorzien van allerlei handige business functies. Zo heeft deze smartphone onder andere Microsoft Exchange ActiveSync waarmee u eenvoudig al uw contacten, agenda, e-mail en taken kunt synchroniseren met de Galaxy S2. Ook kunt u eenvoudig gebruik maken van VPN.