Het is nu dan de tijd voor de Galaxy S20 te updaten naar Android 12. De langverwachte Android 12 update is dus nu verkrijgbaar voor alle Nederlandse Samsung Galxy S20 telefoons. De gebruikers van provider Vodafone met branded Galaxy telefoons hadden de update al gekregen. Nu is het dus de tijd om je unbranded Galaxy S20 model te upgraden. Niet alleen in Nederland maar ook in Belgie is de update door Samsung beschikbaar gemaakt.

Update naar Android 12

Al aan het eiden van vorig jaar ging Samsung al van start met het uitrollen van de Android 12 en One UI 4 upgrades naar Samsung Galaxy S20 telefoons. De december update van Samsung bevatte destijds geen Android 12. Inmiddels is Samsung begonnen met het uitrollen van deze (langverwachte) upgrade in Nederland en Belgie, inclusief de Android 12 en One UI 4.

De update is ruim 2,5 GB groot en is dus nu verkrijgbaar voor de overage Galaxy S20-modellen. Je gaat upgraden naar firmwareversie G98**XXSCEUL7. Hierin zit het nieuwste besturingssysteem van Google (Android 12) en het nieuwe One UI 4 interface van Samsung zelf.

Beschikbaarheid

Tijdens het schrijven van dit artikel is het mogelijk omde Nederlandse en Belgische unbranded Galaxy S20 toestellen te updaten. Het gaat om: Galaxy S20, Galaxy S20+ en tot slot de S20 Ultra. Je kunt uiteraard ook handmatig checken of het op jouw telefoon al zover is, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.