Google heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd voor Android-smartphones en -tablets. Het onthulde ook enkele functies voor op Wear OS gebaseerde smartwatches. Al deze functies komen binnenkort naar de Galaxy-smartphones, -tablets en -smartwatches van Samsung. Enkele van deze functies zijn onder meer een systeembrede leesmodus, verbeterde Google Cast, het delen van digitale autosleutels, nieuwe collagestijlen in de Google Foto’s-app, antwoorden op specifieke berichten in Google Berichten, nieuwe emoji-mashups en betere beveiligingsprompts.

De Leesmodus-app kan via de Play Store op elke Android-smartphone of -tablet worden geïnstalleerd. Het haalt tekst uit elke app of webpagina en geeft het weer zonder vervelende advertenties en pop-ups. Hiermee kunt u ook het lettertype, de lettergrootte, de regelafstand en de achtergrondkleur aanpassen en schakelen tussen donkere en lichte modi. Het kan zelfs tekst omzetten in spraak via de ingebouwde tekst-naar-spraakfunctie van Android, wat betekent dat u de afspeelsnelheid en stem (Engels, Frans, Italiaans en Spaans) voor de geselecteerde tekst kunt kiezen. Deze op toegankelijkheid gebaseerde app is beschikbaar voor alle apparaten met Android 9.0 (en hoger).

google-leesmodus

Met de nieuwe Google TV-app kun je elke video met één tik casten en verder bladeren door andere inhoud. De app kan worden gebruikt als afstandsbediening voor een compatibele Android TV of op Google TV gebaseerde smart TV. Google maakt het ook gemakkelijker om digitale autosleutels veilig te delen via de Google Wallet-app, en het werkt met Android en iOS. Over beveiliging gesproken, Google-apps geven nu een veiligheidswaarschuwing weer en u kunt erop tikken om aanbevolen acties uit te voeren om de veiligheid van uw account te verbeteren.

Google Foto’s krijgt nieuwe collagestijlen van getalenteerde artiesten DABSMYLA en Yao Cheng. De Google Berichten-app krijgt ook kleinere verbeteringen, waaronder een manier om op een specifiek bericht te reageren en te zien op welk bericht je reageert, zodat je zeker weet waar het gesprek was en waar het naartoe gaat. Met de Google Keyboard-app brengt Google meer emoji-mashups via de Emoji Kitchen-functie.