Dit artikel is voor mensen die graag willen weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen Xiaomi en Samsung smartphones zijn. Lees hier wat de betere smartphone is (Xiaomi of Samsung?) en welke functionaliteiten er verkrijgbaar zijn bij de verschillende telefoon.

Achtergrond informatie Samsung en Xiaomi

Samsung: de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung is eigenlijk niet meer weg te denken binnen de elektronica wereld. De fabrikant verkoopt enorm veel apparaten en natuurlijk zijn de smartphones van Samsung ook enorm populair over de hele wereld. Samsung is opgericht in 1938 en verkoopt naast telefoons ook televisies, koelkasten, airconditioning, computers en eigen software oplossingen.

Xiaomi: de Chinese fabrikant Xiaomi is opgericht in 2010. De fabrikant brengt onder andere smartphones, tablets en smartwatches op de markt. Het assortiment is bij Xiaomi een stuk beperkter als je het gaat verlijken met Samsung, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Xiaomi onderscheidt zich op dit moment vanwege de lagere marktprijzen.

Marktaandelen (Apple, Samsung en Xiaomi)

Samsung verkoopt nog een flink aantal toestellen wereldwijd, toch zijn er een aantal nieuwe spelers op de markt die ook hamsteren op de marktaandeel van Samsung. Consumenten gaan steeds vaker voor een goedkopere toestel dan een duurdere smartphone van bijvoorbeeld Apple en Samsung.

Marktaandeel september 2021

  • Xiaomi 17,1%
  • Samsung 15,7%
  • Apple 14,3%

Prijsverschillen Samsung en Xiaomi

Een smartphone van Samsung uit de topserie kost minimaal 1000 euro. Ook biedt de Zuid-Koreaanse fabrikant ook goedkope modellen aan voor een kleine 200 euro. Over het algemeen is Xiaomi goedkoper dan Samsung. Er zijn ook wel een aantal ‘dure’ telefoons van Xiaomi verkrijgbaar variërend tussen € 500 en € 900. Wanneer je niet een los toestel wilt of kunt aanschaffen kan je ook kijken naar een mobiel abonnement inclusief smartphone.

Is een Samsung of Xiaomi telefoon beter?

De vraag blijft natuurlijk of je voor een Samsung smartphone of jusit voor een Xiaomi toestel moet kiezen. Wat ons betreft heeft de keuze te maken met de prijskwaliteit verhouding. Het is een feit dat de meeste telefoons van Samsung, waaronder de S-serie tot de echte topmodellen behoort in de wereld. De toestellen beschikken over de beste processors, goede camera’s en uitmuntende specificities.

Je moet rekening houden dat de Xiaomi toestellen vergeleken met Samsung een stuk lager zijn van kwaliteit. De redactie is van mening date r geen goedkoop Xiaomi toestel kan tippen aan de kwaliteiten van de Samsung Galaxy S-serie. Er zijn een aantal modellen (Galaxy A- en M-series) die je prima kunt vergelijken met de Xiaomi smartphones.