Budget smartphones zijn op dit moment ontzettend populair en je kan tegenwoordig voor slechts 250 euro een zeer goede Samsung smartphone krijgen die voldoet aan de wensen van de meeste gebruikers. Naast het ontwikkelen van de meest vooraanstaande high-end smartphones, concentreert Samsung zich namelijk op modellen die gericht zijn op gebruikers die een betrouwbare smartphone voor dagelijks gebruik zoeken met een lage prijs. 

Budget Smartphones

Kopers van smartphones worden steeds prijsbewuster en zijn op zoek naar nieuwe toestellen die zoveel mogelijk waar voor hun geld bieden. Want waarom zou je 1.000 euro of meer uitgeven aan de nieuwste Samsung Galaxy S22 als je met een Samsung-model van 200 euro ook kunt chatten via WhatsApp, foto’s kunt maken, muziek kan luisteren op Spotify en kan navigeren via Google Maps? Je hoeft daarvoor niet eens een gebruikt of verouderd toestel te kopen. Omdat Samsung met de Samsung A-series, ieder jaar betaalbare smartphones op de markt brengt voor de alledaagse gebruikers.

Samsung Galaxy A52 

De populariteit van laaggeprijsde smartphones is merkbaar in de lijst van de bestverkopende toestellen. De Samsung Galaxy A52 is al maanden de populairste smartphone onder de budget-modellen. Met de Samsung Galaxy A12 is er sinds kort echter een nog betaalbaarder model met zeer goede prestaties bijgekomen, en dat voor bijna de helft van de prijs van de A52. Het model is zelfs op Amazon het de best verkopende smartphone op dit moment.

Samsung Galaxy A12

Samsung introduceerde de Samsung Galaxy A12 in januari 2021 en biedt gebruikers alle functionaliteiten die je nodig bent voor he dagelijks gebruik voor een relatief lage prijs. De Samsung Galaxy A12 heeft een 6,5-inch HD-scherm en een zeer sterke 5.000 mAh batterij. Het toestel is uitgerust met een 4 GB RAM werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit voor foto’s, video’s en apps. Indien nodig, kan je het geheugen via een microSD-kaart met 1 TB uitbreiden. De Samsung Galaxy A12 heeft vier camera’s, met een groothoeklens 48-megapixelsensor, een ultragroothoekcamera en een macrolens. De vierde camera op het toestel is een dieptesensor die zorgt voor een onscherpe achtergrond, hetgeen vooral indrukwekkend is bij portretten.

Prijs

Als je de Samsung Galaxy A12 overweegt, lever je natuurlijk wel iets in op de kwaliteit in ruil voor de lage prijs. Het model ondersteund helaas geen 5G-internet en is ook niet waterdicht. Mocht je dit niet belangrijk vinden dan is dit technisch gezien de beste Samsung smartphone op de markt voor minder dan 250 euro.

Bekijk hier de beste Samsung telefoons van dit moment.