Samsung en Apple voeren al jaren een geharde strijd om de smartphone gebruiker aan zich te binden. Of het ene merk beter is dan het andere merk hangt af van jouw voorkeuren. Toch is de keuze voor een Apple telefoon of Samsung telefoon vaak een kwestie van smaak. Er zijn daardoor twee verschillende groepen, de ene groep loopt weg met Apple telefoons en de ander loopt weg met Samsung telefoons. Maar welke merk kan je nu beter kiezen en wat zijn de belangrijkste verschillen? Wij zochten het voor je uit.

Het belangrijkste verschil tussen Apple en Samsung telefoons

Het belangrijkste verschil bij het aanschaffen van een telefoon en de keuze daarin is het besturingssysteem. Waar Apple gebruik maakt van hun eigen besturingssysteem iOS, maakt Samsung gebruik van het besturingssysteem Android. Beide besturingssystemen van de telefoons zorgen voor een prettige gebruikerservaring. Samsung zorgt door het gebruik van Android voor een telefoon die gemakkelijk is aan te passen aan de wensen van de gebruiker.

Ten opzichte van een IPhone van Apple met het geïnstalleerde iOS systeem heb je veel mogelijkheden bij Samsung om de telefoon in zijn geheel aan te passen aan je eigen wensen. De iPhone van Apple heeft hier meer beperkingen in, maar staat wel bekend om zijn praktische en prettige gebruik.Design van telefoons

Wie kijkt er niet eerst naar het design van een telefoon? Iedereen wil een smartphone met een vormgeving die bij hem past. Zowel Apple als Samsung introduceert regelmatig telefoons met een super vet design! Apple introduceert sporadisch nieuwe telefoons en Samsung kiest regelmatig voor de introductie van een nieuwe smartphone. De meest populaire smartphones van Samsung is de Galaxy serie. De Samsung Galaxy serie krijgt ook regelmatig nieuwe introducties en weet zijn enorme populariteit goed vast te houden door het prachtige en tijdloze design van zijn smartphones. Wist je dat de meeste smartphones tegenwoordig ook nog een waterdichtheidsgarantie bevatten? Zowel Apple als Samsung heeft telefoons op de markt die vallen onder deze garantie.

De prijs van de telefoons

De prijs van een smartphone is misschien wel de belangrijkste factor voor de keuze voor het kopen van een smartphone. Waar je bij Apple slechts tussen een kleine reeks aan iPhone smartphones kan kiezen is de keuze aan Samsung telefoons enorm. Samsung heeft een groot assortiment aan laag en hoog geprijsde smartphone series. Samsung heeft daarmee een grotere keuze aan geschikte telefoons voor ieder budget. Het grootste voordeel is dat de Samsung telefoons niet op kwaliteit inboeken ten opzichte van Apple telefoons. De telefoons van zowel Samsung als Apple kennen een langdurige levensduur.

Eindconclusie voor je perfecte smartphone

Wil je jouw telefoon ook nog combineren met verschillende andere apparaten en niet merk gebonden zijn? Dan is de eindconclusie simpel! Een nieuwe Samsung telefoon zorgt voor eindeloze mogelijkheden in combinaties met andere apparatuur. Apple beperkt zich hierin in tot het combineren van zijn smartphones met zijn eigen apparatuur. Wanneer je een mooie telefoon van hoge kwaliteit wil kopen met een tijdloos design, dan is er eigenlijk maar één optie en dat is de aanschaf van een prachtige Samsung telefoon.