De beta van Android 13 is sinds kort uitgebracht en hierdoor is het mogelijk om het nieuwste besturingsysteem van Google (Android 13) eens te bekijken. Waarschijnlijk zal Android 13 aan het einde van dit jaar nog uitgebracht worden. De verwachting is dat het opnieuw een ‘grote’ update/upgrade zal zijn voor de nieuwste Samsung telefoons die op de markt zijn gebracht. De beta versie van Android 13 is begonnen in Duitsland, het was de laatste weken al aardig stil rondom het nieuwe besturingysteem van Google. We hebben de Android 13 goed bekeken in combinatie met de Samsung Galaxy S22 telefoon. Wat ons opvalt is dat het eigenlijk ‘weinig tot geen’ nieuwe functionaliteiten heeft voor de reguliere gebruiker. Het zijn met name de kleine details die het zullen moeten doen met Android 13 als besturingssysteem.

Nieuw in Android 13 (beta)

Het ‘design’ van Android 13 heeft een aantal kleine wijzigingen ten opzichte van Android 12. Meldingen die je krijgt om je Samsung telefoon of app te updaten is deze melding flink aangepast qua design. Ook de notificatiescherm is aangepakt in Android 13. De slimme widget is verdwenen uit de Android 13 beta-versie en maakt weer plaats voor een algemene functie. Je kan de widgets nu ‘sliden’ en op elkaar zetten. Bij het maken van screenshots op je Galaxy S22 krijg je nu direct de mogelijkheid de afbeelding ergens naartoe te copy/pasten (handig!).

Conclusie Android 13 betaversie

Wij verwachten dat de meeste consumenten die met Android 13 en One UI 5 op de Samsung Galaxy S22 niet veel zullen merken van deze upgrade. UIt ervaring weten wij dat de meeste consumenten eigenlijk het graag willen houden zoals het nu is. De Zuid-Koreanen weten dat als geen ander en daarom zijn er geen ‘mega’ grote veranderen doorgevoerd in de betaversie van Android 13. Het belangrijks van de beste samsung telefoons blijft natuurlijk de accuduur, snelheid en optimalisatie. Omdat het gaat om een zogenaamde beta van de Android 13 kunnen wij hier nog niets over melden.

Hoe kan ik de betaversie downloaden?

Voor zover wij weten is de Android 13 betaversie alleen nog beschikbaar voor toestellen in Duitsland. Wij hebben nog geen meldingen gekregen van klanten en of bezoekers die een Nederlandse Galaxy S22 telefoon hebben die de betaversie van Android hebben kunnen downloaden. Uiteraard horen wij het graag als dat wel het geval is bij jou! De officiele release van Android 12 op de Galaxy S22 telefoons zal naar alle waarschijnlijkheid pas in oktober of november plaatsvinden.  In onze Samsung nieuws blogs zullen wij je hier dagelijks over blijven informeren zodra er nieuws te melden is.