Samsung Galaxy Note 20

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G lijkt veel op de Samsung Galaxy S22 Ultra. Het eerstgenoemde model is op de markt sinds augustus 2020.  Deze smartphone heeft een adviesprijs vanaf 1.299 euro. Doordat het model in verschillende opslagcapaciteiten leverbaar is, heeft dit model verschillende adviesprijzen. Dit model is beschikbaar in de volgende opslagcapaciteiten: 128 GB, 256 GB en 512 GB. Het model is beschikbaar in de volgende kleuren: brons, zwart en wit. Niet alle kleuren zijn in alle opslagcapaciteiten te bestellen.

128 GB  is beschikbaar in de volgende kleuren:

 • Brons
 • Zwart

256 GB  is beschikbaar in de volgende kleuren:

 • Zwart
 • Brons
 • Wit

512 GB versie is beschikbaar in de volgende kleuren:

 • Brons
 • Zwart

Het model is alleen in de kleur ‘wit’ te koop met een opslagcapaciteit van 256 GB. Bij verschillende Samsung-modellen is dit ook zo. Er zijn ook modellen zonder een 256 GB versie, maar met een 512 GB versie. Samsung doet dit om zoveel mogelijk te verkopen.

Met een schermdiagonaal van 6,9 inch is dit één van de grootste toestellen die Samsung ooit uitgebracht heeft. Het model wordt standaard geleverd met 12 GB werkgeheugen. Hierdoor is dit model erg snel. Ook maakt dit model standaard gebruik van Android 10. Dit is uiteraard wet te updaten naar Android 12.

Doordat dit model al twee jaar op de markt is, betaal je niet meer de adviesprijs voor dit toestel. Hierdoor wordt de prijs-kwaliteitverhouding beter. Bij verschillende aanbieders krijg je honderden euro’s korting. Op bol.com betaal je ‘slechts’ 1.126 euro voor deze smartphone. Je krijgt dan 176 euro korting. Wat ons betreft, is dit heel behoorlijk korting.  Wil je deze telefoon kopen met abonnement? Dan is dit ook mogelijk. Dit kan met een 1-jarig en 2-jarig abonnement. Uiteraard, is het 1-jarige abonnement duurder. De prijzen verschillen per aanbieder.

De laatste beveiligingsupdate vindt naar alle waarschijnlijkheid in Augustus 2024 plaats. Het model is dan precies 4 jaar op de markt. Wanneer je deze telefoon nu koopt, ben je nog verzekerd van twee jaar beveiligingsupdates.  Zeer waarschijnlijk is de Note 20 Ultra nog te upgraden naar ‘Android 14’. Het kan nog jaren duren voordat deze Android-versie uitkomt.

Doordat deze telefoon een IP68X-certificering heeft, is dit model stof- en waterdicht tot 1,5 meter diepte. Zitten er barsten in dit scherm? Dan is de NOTE 20 Ultra niet meer wachterdicht. Wanneer de NOTE 20 Ultra in contact komt met water, gaat deze zeer waarschijnlijk kapot. Let hier dus op, voordat je gaat zwemmen met je telefoon. De exacte specificaties kun je vinden op de website van de fabrikant.

[elementor-template id=”16937″]

Design Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G heeft wat ons betreft iets ‘magisch’. Alle modellen van de Note-series hebben meer weg van een tablet, dan van een telefoon. Ten opzichte van zijn voorganger, De Samsung Galaxy Note 10 plus, is het design verbeterd. Het camera-eiland bevindt zich aan de achterkant van deze telefoon.

Om precies te zijn, ‘rechtsboven’.  De automatische meegeleverde pen maakt wat ons betreft het design af. Het model heeft een bijzonder strak, door de scherpe hoeken, heeft deze telefoon een zakelijk uitstraling. De schermranden zijn erg dun, hierdoor lijkt de telefoon kleiner. Dit gaat echter wel ten koste van de plek van het camera-eiland. Ondanks dat dit model de vervanger is van de ‘Samsung Galaxy Note 10 Plus’, is hier weinig van terug te zien. Het scherm is redelijk hetzelfde, de camera’s zien er heel anders uit. De Galaxy Note Ultra beschikt over een camera-eiland, bij de Samsung Galaxy Note 10 pus zitten de camera’s onder elkaar.

Accu Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G beschikt over een 4.500 mAh-accu. Hierdoor gaat de telefoon makkelijk één dag mee. Het is mogelijk om deze smartphone draadloos op te laden, dit kan tot een vermogen van 15 Watt. Wanneer je de Note 20 Ultra met een snellader oplaadt, kan dit met een vermogen van 25 Watt.

Hierdoor is de telefoon in minder dan 2 uur volledig op te laden. Het scherm beschikt over 120 Hz, dit betekent dat het scherm elke seconde 120 keer ververst. Dit kost de smartphone veel kracht, waardoor de accu van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G minder lang meegaat. Zeker, als je 3D games speelt, dit kost de telefoon nog meer kracht.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung Galaxy Note 10+, is de accugrootte veranderd. Het laatstgenoemde model had een accugrootte van 4.300 mAh. De Note 20 Ultra is er 200 mAh op voorruit gegaan. Hierdoor gaat dit model langer mee. Toch, is het niet de beste accu voor Samsung-telefoons. Er is ook nog een ‘5000 mAh-accu’ beschikbaar. Deze accu zit in de volgende modellen: Samsung Galaxy A72, Samsung Galaxy A52s en de Samsung Galaxy S22 Ultra.

Scherm Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Met een 6,9 inch Quad HD Dynamic AMOLED-scherm, heeft de Note 20 Ultra één van de beste schermen die ooit op de markt is gekomen. Doordat dit model een verversingssnelheid heeft van 120 Hz, ziet het beeld er erg vloeiend. Ook de resoluties en pixel-dichtheid liegen er niet om.

Met een resolutie hoogte van 3.088 pixels en een resolutie breedte van 1.440 heeft dit model één van de beste schermen op de markt. De resolutie hoogte en breedte geven het aantal ‘beeldpuntjes’ in de hoogte en breedte aan. Hoe hoger de getallen, hoe scherper het beeld, hoe meer kracht het de telefoon kost. Met een pixel-dichtheid van 496 ppi zie je alle details. Ppi staat voor ‘pixel per inch’, hoe hoger dit getal is, hoe meer details je ziet, hoe meer kracht het de telefoon kost.

Wanneer het ppi boven de 450 zit, praten we over een ‘fantastisch scherm’. Wanneer dit zo is, behoort het scherm tot de beste schermen op de markt. Hier beschikt dit model ook over, ondanks het model al 2 jaar op de markt is.

Camera’s Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G heeft in totaal vier verschillende camera’s. Hiervan zitten er drie aan de achterkant en één aan de voorkant. Op de achterkant bevindt zich ook een Laser AF-sensor.

Hiermee maak je nog mooiere foto’s. Dit model staat sowieso bekend om de goede camera’s. Uiteraard, heeft de primaire camera de hoogste resolutie. Deze heeft namelijk een resolutie van 108 megapixel. Hiermee maak je haarscherpe foto’s. De selfie camera is de enige camera die zich aan de voorkant van dit model bevindt.

Met een resolutie van 10 megapixel, kun je hier goede foto’s mee maken. Echter, zijn er wel Samsung-telefoons met een betere selfie camera. De ultragrookthoekcamera is de bovenste camera aan de achterkant van dit toestel.

Met een resolutie van 12 megapixel maak je goede foto’s. Zeker, in combinatie met de lens. Deze camera wordt vooral gebruikt om ‘wijde’ foto’s te maken. Door deze stand te gebruiken, krijg je zoveel mogelijk op de foto. Met de dieptecamera is het mogelijk om 10 keer in te zoomen zonder kwaliteit te verliezen. Ook deze camera zal je zelden gebruiken.

Voordelen Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

 • Met de primaire camera maak je door de resolutie van 108 megapixel fantastische foto’s
 • Het design van de Note 20 Ultra ziet er erg strak uit
 • Door de 4.500 mAh-accu gaat deze telefoon makkelijk één dag mee
 • Ondanks dat dit model al twee jaar op de markt is, heeft het één van de beste schermen
 • Met een IP68-certificering is dit model stof- en waterdicht tot 3 meter
 • Het camera-eiland ziet er erg professioneel uit

Nadelen Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

 • Omdat de Note 20 Ultra een 6,9 inch scherm heeft, is dit model lastig mee te nemen
 • Het is niet mogelijk om de Note 20 Ultra met één hand te besturen
 • Je bent verzekerd van beveiligingsupdates tot augustus 2024, dit is nog een relatief korte tijd
 • De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G is duur in aanschaf

Conclusie: is de Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G de ideale smartphone voor mij?

Wanneer je een extreem grote telefoon wilt, kun je voor dit model kiezen. Met een 6,9 inch scherm, kun je deze telefoon wel ‘groot’ noemen. Wissel je om de 2 jaar van telefoon? Ook dan kan deze telefoon nog een interessante koop zijn. Wil je langer met dit toestel doen? Dan kun je beter kiezen voor een alternatief.

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G is tot augustus 2024 verzekerd van beveiligingsupdate. Kies je voor de Samsung Galaxy S22 Ultra? Dan ben je langer verzekerd van updates. Uiteindelijk kan ik wel concluderen: de Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G levert topprestaties en heeft door de jaren heen een betere prijs-kwaliteitverhouding gekregen. De camera’s, het scherm en de accu, zijn de grootste voordelen. Het grootste nadeel: je bent verzeker van beveiligingsupdates tot augustus 2024. Dat is nog maar 2 jaar. Het is een fantastische telefoon en hij is geschikt voor iedereen die een ‘grote’ telefoon wil.