Tijdens het Tech-event CES 2022 onthulde Samsung een aantal nieuwe opvouwbare prototypes van haar smartphones. De nieuwe premium foldable smartphones zijn vergelijkbaar zijn met de Galaxy Fold smartphone, zoals de Samsung Galaxy Z Fold, maar dan ontworpen met twee opvouwbare scharnieren tegelijk. Het meest geavanceerde prototype is de Samsung Flex S: Samsung prototype met de S-vormige opvouwbare display;

Foldable smartphones

Op de CES 2022 van dit jaar gaf Samsung een preview in de wereld van foldable smartphones, waarin de Samsung tot nu toe de marktleider vóór rivalen als Huawei, Oppo en het opkomende Honor.  Dankzij de populaire Samsung Galaxy Z Fold 3 en Samsung Galaxy Z Flip 3 is het Aziatische merk ongekend populair.

De onthulde prototypes: Samsung Flex Note, Samsung Flex S en Samsung Flex G:

Met de Samsung Flex S en Samsung Flex G presenteerde Samsung twee foldable smartphones waarbij ze afstand lijken te doen van de Galaxy branding. De Samsung Flex modellen zullen twee displays bevatten die, in tegenstelling tot eerdere foldable, twee keer kunnen worden opgevouwen. Bij het Flex-S-paneel kan het scherm, in een S-vorm worden gevouwen, waarbij een van de displays altijd aan de buitenkant blijft en dus als extra scherm fungeert terwijl het toestel is.

Samsung Flex G

De Display voor de Samsung Flex G kan je echter volledig naar binnen gevouwen, hetgeen volgens de fabrikant voor een veel stabieler en beter beschermde smartphone zou moet zorgen. Het is echter nog onbekend of de nieuwe Samsung Flex modellen ook zwaarder zullen zijn van wege het dubbele scharnier en mogelijk noodzakelijke tweede batterij die de nieuwe Samsung smartphone nodig zal zijn om van stroom te worden voorzien

Volgens Samsung zal de sterk verbeterde opvouwbare technologie die ze gebruiken voor de Flex G en de Flex S in de toekomst ook in Samsung Galaxy notebooks gaan gebruiken. Een eerste prototype daarvan is al getoond met de Samsung Flex Note, een 13-inch laptop in normale modus. De onderste helft van het scherm kan bijvoorbeeld worden gebruikt als virtueel toetsenbord. In de open modus daarentegen is de Samsung Flex Note een 17-inch monitor die ook kan werken als een als normale display.

De tot dusverre getoonde nieuwe modellen van zowel de Samsung Flex smartphones als de Samsung notebooks zijn echter een bewijs dat dergelijke toestellen steeds beter kunnen worden vervaardigd en functioneler zijn. Het is onwaarschijnlijk dat nieuwe Samsung foldable smartphones in 2022 klaar zullen zijn voor de markt en of deze daadwerkelijk zullen worden uitgebracht buiten de Samsung Fold en Samsung Flip series. Het enige dat we zeker weten is dat vouwbare schermen in de toekomst niet meer weg te denken zullen zijn uit het smartphone landschap. Blijf ons blog volgen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Samsung smartphones, foldables en notebooks.