We zijn inmiddels beland aan het einde van juli maar toch krijgen de Samsung Galaxy A53 en de Galaxy Note 10 not de juli update. In dit artikel bespreken wij in het kort wat deze juli update van Samsung precies doet en waarom ze deze hebben uitgerold voor deze 2 toestellen.

Juli update Samsung Galaxy A53

Bijna alle toestellen hebben de juli update ontvangen van Samsung echter waren ze de Galaxy A53 ‘vergeten’. De Zuid-Koreanen hebben inmiddels ook voor de Samsung Galaxy A53 de juli update uitgerold. De update van maar liefst 420MB bestaat uit de firmwareversie A536BXXU2AVG1 met de nieuwste beveiligingspatch.

Naast een security update is Samsung ook aan het verbeteren van de Galaxy A53 toestel. Zo is de software verbeterd voor de camera binnen deze patch. Ook de ‘stabiliteit’ van deze Samsung telefoon is erop vooruit gegaan.

Deze update is per direct beschikbaar op alle unbranded toestellen binnen Europa. Je krijgt hier vanzelf een ‘melding’ of ‘alert’ met de mededeling dat er een update beschikbaar is. Nog geen melding gezien?  Je kan ook handmatig de Samsung juli update installeren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Update juli voor Galaxy Note 10

De Samsung update in juli is ook beschikaar voor de Galaxy Note 10 en de Note 10+ telefoons. In totaal gaat het om 23 ‘fixes’ voor het besturingssysteem van Google en om 41 verbeteringen voor het software van Samsung. Deze security patch van Samsung is voor de Galaxy Note uitsluitend een ‘nieuwe’ patch.

De update is ongeveer 207MG groot en brengt jouw Note 10 naar firmwareversie N97*FXXS8HVF3. De zogenaamde changelist die Samsung altijd publiceert voor een update/patch is veel korter dan die van de Galaxy A53.

De Note 10 is inmiddels al 3 jaar op de markt en krijgt tot het najaar van 2023 de nieuwste patches en updates van Samsung. Maar daarna zal het een stuk minder ge-update worden aan dit toestel. De Galaxy Note 10 en Note 10+ krijgen dan alleen nog om de drie maand een nieuwe update.