Samsung Galaxy A13 (5G)

De Samsung Galaxy A13 (5G) is één van de instapmodellen uit de A-series van Samsung. Dit model kwam in 2021 uit in de VS. Uiteindelijk kwam deze telefoon in 2022 officieel uit. Momenteel is dit het goedkoopste toestel dat geschikt is voor 5G. Deze telefoon is beschikbaar in twee verschillende varianten: de 64 GB en 128 GB versie.

De eerstgenoemde heeft een adviesprijs van 189 euro. De 128 GB versie heeft een adviesprijs van 209 euro. Met een 6,6 inch scherm behoort deze smartphone tot de grootste smartphones van Samsung.

Beide varianten van deze telefoon beschikken over een 5.000 mAh-accu. Dit is één van de grote voordelen. Door de grote accu, gaat deze telefoon makkelijk één dag mee. Wanneer je je telefoon weinig gebruikt, kan de batterij, tot drie dagen meegaan.

Design Samsung Galaxy A13 (5G)

De Samsung Galaxy A13 (5G) beschikt over een infinity-V display in combinatie met een Full HD+ scherm. Het scherm ververst 90 keer per seconde. Met 90 Hz, levert dit model betere prestaties dan andere modellen in deze prijsklasse. Het ontwerp omschrijven wij als ‘eenvoudig’. Dit model van de A-series is minder mooi dan de nieuwe modellen van de S-series.

Logisch! Dit model is een stuk goedkoper. Het bevat geen camera-eiland. De drie camera’s aan de achterkant van de telefoon, zitten onder elkaar.  Het 6,6 inch Lcd-scherm zorgt voor een scherp beeld.

Door de grote van deze telefoon, is het model geschikt om sportwedstrijden te kijken of films te streamen. De vingerafdruksensor bevindt zich aan de achterkant van dit toestel. Deze is relatief ‘lastig’ te zien. Dat neemt niet weg dat de sensor goed werkt.

Accu Samsung Galaxy A13 (5G)

De accu van de Galaxy A13 5G is één van de grootste voordelen van deze telefoon. Zeker, voor de prijs die je ervoor betaalt. Dit toestel wordt geleverd met een 5.000 mAh-accu. Hiermee gaat je telefoon makkelijk één dag mee.

Dezelfde accu vind je in de Samsung Galaxy A33 5G en in de Samsung Galaxy S22 Ultra. Beide modellen zijn een stuk duurder dan dit model. Dit model is uitgerust met MediaTek’s Dimensity 700 Processor. Deze vind je ook in de Samsung Galaxy A22. Voor de prijs, is dit een prima processor.

De Samsung Galaxy A13 (5G) is de ideale smartphone voor mensen die gebruik maken van ‘lichte’ apps. Hiervoor is deze processor geschikt. Maak je alleen gebruik van social Media? En hecht je veel waarde aan een goede accu? Dan kun je dit model kopen. Uiteraard, kun je van een smartphone van 209 euro, niet alles verwachten. De Samsung Galaxy A13 5G levert in op de camera.

Scherm Samsung Galaxy A13 (5G)

De Galaxy A13 (5G) beschikt over een 6,5 inch Lcd-scherm. Het gaat om een Full HD+ scherm. Deze ververst 90 keer per seconde. Het scherm ziet er ongeveer hetzelfde uit als zijn voorganger, de Galaxy A12. Echter, zijn er wel verschillende onderdelen verbeterd. Zo heeft de A13 een betere camera, sneller internet en veel betere hardware.

Vandaar dat de A13 momenteel meer verkocht wordt dan de A12. Ten opzichte van de A12, is de A13, een behoorlijke vooruitgang. Met een schermgrootte van 6,6 inch is dit toestel lastig mee te nemen. Wel, is het geschikt om films te streamen en sportwedstrijden te kijken. ‘’Elke nadeel, heeft zijn voordeel’’, dat blijkt hier maar weer.

Camera’s Samsung Galaxy A13 (5G)

De Samsung Galaxy A13 (5G) beschikt over vijf camera’s. De primaire camera heeft 50 een resolutie van 50 megapixel. Hiermee is dit de beste camera van deze smartphone. Met deze camera zul je de meeste foto’s maken.

Selfies maken of een video opnemen? Met deze camera is dit mogelijk. Beide varianten van de A13 (5G) beschikken over dezelfde camera’s. De ultragroothoekcamera heeft een resolutie van 5 megapixel.

Met deze camera kun je de foto vergroten. Hierdoor komt er meer op de foto te staan. De lage resolutie van deze camera, is één van de grootste nadelen aan dit toestel. Verschillende smartphones die in dezelfde prijsklasse vallen, hebben betere camera’s.

De marco- en dieptecamera hebben een resolutie van 2 megapixel. Deze hadden ze wat ons betreft weg mogen halen. Het is bijna niet mogelijk om met deze twee camera’s een goede foto te maken. De frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixel. Dit is ook de enige camera die aan de voorkant zit. Deze wordt ook wel de ‘selfie camera’ genoemd

Voordelen Samsung Galaxy A13 (5G)

 • De prijs-kwaliteitverhouding van deze telefoon is erg goed
 • De primaire camera heeft een resolutie van 50 megapixel, hiermee kun je goede foto’s maken
 • Het scherm ververst 90 keer per seconden, dit is beter an bij andere dan bij andere modellen uit deze prijsklasse
 • Deze smartphone wordt standaard geleverd met Android 12
 • Dit toestel krijgt minimaal vier jaar beveiligingsupdates.
 • Met een snellader laad je deze telefoon razendsnel op
 • Door de accu van 5.000 mAh gaat deze smartphone makkelijk één of twee dag(en) mee
 • Het opslaggeheugen is uitbreidbaar tot 1TB
 • Dit toestel is geschikt voor 5G

Nadelen Samsung Galaxy A13 (5G)

 • De telefoon is niet stof- en waterdicht
 • Dit toestel wordt standaard geleverd zonder lader
 • Met een schermgrootte van 6,6 inch is dit toestel lastig mee te nemen

Conclusie: is de Samsung Galaxy A13 (5G) de ideale telefoon voor mij?

Deze smartphone is ideaal voor mensen die vooral gebruik maken van lichte apps en weinig waarde hechten aan een goede camera, maar die wel een telefoon willen met een goede accu. Met een accu van 5.000 mAh beschikt dit toestel over een fantastische accu. Het uitbreidbare opslaggeheugen is handig voor mensen die veel foto’s of video’s willen bewaren. Voor nog geen 200 euro kun je een goede telefoon hebben.